Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΟικονόμου για ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ: Χυδαία προπαγάνδα και fake news

Οικονόμου για ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ: Χυδαία προπαγάνδα και fake news

Στην ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (21.09.2022) στον ΣΚΑΪ. «Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται» σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, σε μια πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας και χυδαία προπαγάνδα, με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που ή ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας ”πλάτες” -μη λέω και λίγα, σε λαθροδιακινητές που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», σημείωσε.

Ο Γιάννης Οικονόμου θύμισε επίσης πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον ΟΗΕ σε ένα δυσμενές για εκείνον πλαίσιο όπου:

  • Έχουμε άρση του εμπάργκο προς την Κύπρο για την πώληση όπλων, «και οι Τούρκοι ακόμα περιμένουν».
  • Είναι συνεχείς οι δηλώσεις αξιωματούχων ότι πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά τα σύνορα, η εθνική κυριαρχία, οι διεθνείς συνθήκες.
  • Αναβαθμίζεται διαρκώς η γεωπολιτική και η γεωστρατηγική ισχύς της χώρας μας, γεγονός «που προβληματίζει την άλλη πλευρά».

Να προβληματιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μετά τη χθεσινή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τις εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι πρόσφυγες στον Έβρο δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος. Κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να «επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες του» στα ζητήματα αυτά καθώς ενώ βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό σκηνικό εσωτερικά και υπάρχει τοξικότητα, πρέπει να μπαίνουν όρια και να μην υιοθετείται η προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων.

«Πρέπει να μπαίνουν τα όρια όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις, που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρα ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom