Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021
Αρχική Κοινωνία Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας

Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας

- Advertisement -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τελικό επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του έργου KROS «Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» το τελικό διεθνές επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του προγράμματος KROS (Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας – www.krosproject.eu) τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021. Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο (Αυστρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Φιλιππίνες) οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές για την καλύτερη διεξαγωγή του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία τους.

Τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά η οποία τόνισε τη σημασία του έργου KROS στην προώθηση της εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια στα σχολεία της Ευρώπης. «Το υλικό που δημιουργήθηκε και οι εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι εξαιρετικής σημασίας αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η Κυκλοφοριακή Αγωγή δεν αποτελεί αυτοτελές μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί πόροι παραμένουν περιορισμένοι. Το έργο «Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας» είχε ως στόχο να γεφυρώσει αυτό το κενό και πιστεύουμε ότι επετεύχθη αν αναλογιστούμε τις ενδιαφέρουσες εργασίες που δημιούργησαν τα συνεργαζόμενα σχολεία σε όλη την Ευρώπη. Στο Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας να προωθήσουμε την εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια στα σχολεία της χώρας μέσω συνεργασιών με το Υπουργείο Παιδείας, μαθητικούς διαγωνισμούς, εκπαιδευτικό υλικό και κατεξοχήν τα ειδικά σχεδιασμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές. Αυτή την εμπειρία και την αφοσίωσή μας προσπαθήσαμε να διοχετεύσουμε σε αυτό το ευρωπαϊκό έργο όπως έκαναν και οι εταίροι μας από Αυστρία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πολωνία και ελπίζουμε πως το υλικό που δημιουργήθηκε θα παραμείνει χρήσιμο για όλους τους εκπαιδευτικούς, και θα το υιοθετήσουν στη διδασκαλία τους».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του έργου KROS, όπως είναι τα σενάρια εικονικής πραγματικότητας, τα φύλλα εργασίας και οι οδηγοί εκπαιδευτικών για την εισαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στο πρόγραμμα σπουδών. Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου επιλεγμένα σχολεία από την Αυστρία, Ελλάδα (Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολη, Πιερία, Χανιά) και Πολωνία, που συμμετείχαν στο πιλοτικό δίκτυο του προγράμματος, παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα σχέδια εργασίας που υλοποίησαν στα πλαίσια του έργου.

Το σχολείο που απέσπασε το βραβείο καλύτερου σχεδίου εργασίας ήταν από την Ελλάδα, το ΕΝΕΓΥΛ Αιγάλεω, με το έργο “Walking Safe” https://walkingsafe.weebly.com/ Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί κυρία Μακρή και κυρία Τρανού δήλωσαν σε ευχαριστήρια επιστολή προς το Ινστιτούτο:«…ασπαστήκαμε το όραμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και θελήσαμε να συμμετάσχουμε και εμείς και οι μαθητές μας με όποιο τρόπο μπορούσαμε στη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών, αλλά και υπεύθυνων χρηστών του Οδικού Δικτύου. Η διάκριση μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε, αλλά και να ζητήσουμε από το Ινστιτούτο να θεωρηθεί το σχολείο μας «πιλοτικό» σχολείο εφαρμογής προγραμμάτων οδικής ασφάλειας και συνεργάτη σας στην εκπλήρωση του οράματος σας για την οδική ασφάλεια και για ένα μέλλον χωρίς ατυχήματα».

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -