Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚρήτηΟι γονείς του Μουσείου Σχολείου Χανίων για τα μέτρα στα σχολεία

Οι γονείς του Μουσείου Σχολείου Χανίων για τα μέτρα στα σχολεία

Ανακοίνωση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων οι οποίοι ζητάνε λήψη μέτρων από την κυβέρνηση που θα διασφαλίζουν συνθήκες υγείας για τα παιδιά και τους γονείς.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
« Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει ξεκάθαρα τη θέση του υπέρ της χρήσης μάσκας στο σχολείο ως αναγκαίο μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID 19 στο σχολικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα όμως, και σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, θεωρούμε ότι απαιτούνται και πιο άμεσα και ουσιώδη μέτρα για την υγειονομική θωράκιση και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός ή συνολική στρατηγική προς την κατεύθυνση αυτή, και η υποχρέωση μόνο χρήσης της μάσκας μοιάζει να προσπαθεί να μεταθέσει ολόκληρη την ευθύνη στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αποκρύβοντας την ανεπάρκεια του Υπουργείου για ένα συνολικό σχεδιασμό με δομικές αλλαγές που θα καθιστούσαν πραγματικά ασφαλέστερη τη λειτουργία των σχολείων. Στο πλάισιο αυτό και πιστεύοντας ότι η ατομική υπευθυνότητα πρέπει να λειτουργεί επικουρικά προς την αναγκαία κρατική ευθύνη, ζητάμε την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων που να περιλαμβάνουν:
– Την μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών στα 15 άτομα ανα τμήμα,
– Την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στα σχολεία, εκπαιδευτικού αλλά και βοηθητικού, προκειμένου να καλυφθούν οι επιπλέον ώρες και ανάγκες
– Την άμεση εύρεση χώρων για τη στέγαση των νέων τμημάτων που θα δημιουργηθούν. Για το λόγο αυτό ειδικότερα προτείνουμε και καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση (και ειδικά τον Δήμο Χανίων) να αξιοποιήσει το σύνολο της δημοτικής ακίνητης περιουσίας που παραμένει ανενεργή. Αίθουσες σε παλιά Δημαρχεία, ενοικιαζόμενα γραφεία, κλειστοί πολιτιστικοί χώροι, χώροι που διαχειρίζονται πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, όπως τα Επιμελητήρια, ακόμα και ξενοδοχεία με μικρούς συνεδριακούς χώρους θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αυτή την έκτακτη κοινωνική ανάγκη ώστε να ξεκινήσει ομαλά και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η σχολική χρονιά.
Αποδεχόμαστε πλήρως την ανάγκη ατομικής υπευθυνότητας, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις ευθύνες της ίδιας της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γι αυτό καλούμε σε συνεργασία όλους τους γονείς του Σχολείου μας και τους Συλλόγους Γονέων των άλλων σχολείων, ώστε το το γονεϊκό κίνημα να καταφέρει να κινητοποιήσει την πολιτεία –σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο- για τη λήψη των αναγκαίων ενεργειών που θα επιτρέψουν την υγειονομική θωράκιση αλλά και θα αντιστρέψουν την υποβάθμιση της όλης εκπαιδευτικής λειτουργίας, ιδίως σε αυτές τις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom