Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΟι έξι λέξεις-απάντηση του Μητσοτάκη για τον Ερντογάν

Οι έξι λέξεις-απάντηση του Μητσοτάκη για τον Ερντογάν

“Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”, επανέλαβε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τακτική των “εκκλήσεων για διάλογο, μετά παραβιάσεων”, που ακολουθεί η τουρκική πλευρά. Συνάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Yang Jiechi, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τον οποίο υποδέχθηκε στο Μαξίμου το πρωι της Παρασκευής.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο, χρησιμοποίησε 6 λέξεις ως πάντηση, στις αναφορές Ερντογάν για διάλογο.

“Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις, είπε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμα ότι θα επιδοθεί επιστολή του στον ΟΗΕ, στην οποία θα παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Τουρκίας, στην Αν. Μεσόγειο

Επιπλέον, στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Κυπριακό, καθώς και το ρόλο του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: news247.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom