Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021
Αρχική Κοινωνία Οι δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021 για την 25η Μαρτίου

Οι δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021 για την 25η Μαρτίου

- Advertisement -

Κάθε επέτειος, κάθε γενέθλια ημερομηνία, προϋποθέτει έναν διάλογο με την ιστορία προκειμένου να αναδειχθεί αυτό που τιμάμε και η σημασία που έχει για εμάς σήμερα.

Υπάρχουν κάποιες συμβολικές επέτειοι, οι οποίες παράλληλα, αποτελούν ευκαιρία και αφορμή να αναστοχαστούμε και να αναλογιστούμε τo παρόν και τη διαδρομή που κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η φετινή 25η Μαρτίου: η διακοσιοστή επέτειος της Επανάστασης του 1821· η επέτειος του ξεσηκωμού εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε την απαρχή της πολυκύμαντης πορείας η οποία οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα.

Την εκατοστή επέτειο της Επανάστασης δεν την είχαν γιορτάσει όπως θα ήθελαν οι Έλληνες, αφού τους πέτυχε μέσα στην ταραχή της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Φέτος, η πανδημία μας βάζει εμπόδια στις εκδηλώσεις που θα θέλαμε να χαρούμε με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου.

Παρόλα αυτά, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τις έξι δράσεις που ετοίμασε για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, φιλοδοξεί να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας και, την ίδια στιγμή, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, να αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν. Να προβάλει πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, μέσα από την πορεία αυτών των 200 ετών.

Δείτε τις δράσεις εδω

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -