Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΟικονομίαΌχι εφάπαξ αλλά σε δόσεις οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου

Όχι εφάπαξ αλλά σε δόσεις οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου

«Σβήνουν και γράφουν» στην κυβέρνηση μέτρα για τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με δόσεις, επιδιώκοντας να διευκολύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις υποχρεώσεις τους έναντι των εταιρειών παροχής ενέργειας.

Το δεύτερο μεγάλο κύμα αυξήσεων που έρχεται στα τιμολόγια ενέργειας προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργείο με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις οι οποίες, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» προϋποθέτουν ρευστότητα από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η κυβέρνηση διεκδικεί την εφαρμογή της πρότασης Σκρέκα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Μεταβατικού Ταμείου Αντιστάθμισης, το οποίο με έσοδα από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων ρύπων θα κατανέμει πόρους στα κράτη – μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να λαμβάνουν μέτρα διευκόλυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στη κρίση. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως επιδιώκεται ο συγκεκριμένος μηχανισμός να αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των παροχών ενέργειας για γενναιότερους διακανονισμούς σε ρεύμα και κυρίως σε φυσικό αέριο ενώ εξετάζονται και μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που ηλεκτροδοτούνται από τη μέση τάση.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom