Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΟ Στράτος Μπαλαντίνος στην ΕΡΤ Χανίων: Να σταθούμε δίπλα στους ζωοτέχνες &...

Ο Στράτος Μπαλαντίνος στην ΕΡΤ Χανίων: Να σταθούμε δίπλα στους ζωοτέχνες & παραγωγούς για να αντέξουμε

Στην ΕΡΤ Χανίων και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 11 Μαϊου ο επιχειρηματίας και ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χανίων Στράτος Μπαλαντίνος, προκειμένου να μιλήσει για τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά και κυρίως για τα τεκταινόμενα με επίκεντρο την παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Ο κ. Μπαλαντίνος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι εξελίξεις στην αγορά είναι ραγδαίες, ενώ λόγω των συνεχών ανατιμήσεων βρισκόμαστε σε ένα «σαφάρι» προκειμένου αφενός να κρατήσουμε τις τιμές των προϊόντων όσο πιο χαμηλά μπορούμε, αφετέρου να επιβιώσουμε. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το πρόβλημα θα διογκωθεί με συνέπειες που ούτε φανταζόμαστε».

Εκφράζοντας τους φόβους του για το μέλλον σχετικά με τις ανατιμήσεις ο κ. Μπαλαντίνος τόνισε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το ενδεχόμενο να μην έχουμε τυρί το Χειμώνα είναι ορατό. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ζωοτέχνες μας, στους παραγωγούς, να στηρίξουμε τον τόπο μας, να είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε δυναμικά τα εμπόδια που πληγώνουν την οικονομία και την κοινωνία κατ’ επέκταση».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Ο βοσκός είναι ουσιαστικά ο σημερινός ζωοτέχνης και είμαι σίγουρος πως η κοινωνία θα αναγνωρίσει ότι ως παραγωγός είναι ένα από τα σημαντικότερα κύτταρα της οικονομίας μας, λαμβάνοντας ο ίδιος τη θέση που του αξίζει στο «χάρτη» της οικονομίας μας. Αυτό βέβαια ισχύει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των παραγωγών, των οποίων ο ρόλος είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας. Το μήνυμα μας προς την πολιτεία επομένως πρέπει να είναι ένα: Στήριξη σε ζωοτέχνες και παραγωγούς για να αντέξουμε».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom