Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΟικονομίαO Σεπτέμβρης των πληρωμών: Οι 4 φόροι που πρέπει να πληρωθούν και...

O Σεπτέμβρης των πληρωμών: Οι 4 φόροι που πρέπει να πληρωθούν και ο «λογαριασμός» των 7,8 δισ. ευρώ

Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει στα δημόσια ταμεία ένα ποσό συνολικού ύψους τουλάχιστον 540 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση των φόρων που  βεβαιώνονται με την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Πρόκειται για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, το τέλος επιτηδεύματος για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ.εκ., σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων ή πισίνες.

Ακολουθούν άλλες έξι δόσεις των φόρων αυτών, συνολικού ύψους περίπου 1,62 δισ. ευρώ. Η πρώτη εκ των δόσεων αυτών πρέπει να εξοφληθεί επίσης μέσα στον Σεπτέμβριο, το αργότερο μέχρι τις 30-9-2021, και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Εντός του τρέχοντος μηνός θα πρέπει δηλαδή να πληρώσουν μαζεμένες τρεις δόσεις.

Επιπλέον, έως το τέλος Αυγούστου πάνω από 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2020. Ακολουθούν άλλες 6 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2021 και των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022. Το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, άλλοι 400.000 φορολογούμενοι – φυσικά πρόσωπα από περίπου 1,3 εκατομμύρια που θα υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στο χρονικό διάστημα από 1-9-2021 έως 10-9-2021 θα πρέπει να πληρώσουν τρεις δόσεις μαζεμένες από τις οκτώ συνολικά στις οποίες οφείλουν να εξοφλήσουν τους φόρους των εκκαθαριστικών των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Το συνολικό ποσό των τριών αυτών δόσεων ανέρχεται σε 135 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες 5 δόσεις, συνολικού ύψους 225 εκατ. ευρώ, θα απαιτηθεί να καταβληθούν στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022.

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom