Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΟ πιο εντυπωσιακός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη- Φώτο

Ο πιο εντυπωσιακός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη- Φώτο

Γεννημένος στην Γκάνα και με έδρα το Λονδίνο, ο David Adjaye έχει αφήσει το σημάδι του σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος αρχιτέκτονας έχει ανακυρηχθεί ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, βρέθηκε στην λίστα του περιοδικού TIME με τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, και εργάστηκε με τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan, ώστε να αναπτύξει ένα σχέδιο για βιώσιμη στέγαση.

Πριν δύο χρόνια, ο Adjaye άφησε ακόμα μια φορά το σημάδι του με την δημιουργία του “130 william”, ενός εντυπωσιακού και επιβλητικού κτιρίου κατοικιών, περνώντας στο επόμενο επίπεδο την ανάπτυξη των ουρανοξυστών στη Νέα Υόρκη. Το έργο, με επικεφαλή την κτηματομεσιτική Lightstone Group και την εταιρεία Hill West Architects, σηματοδοτεί την πρώτη εισβολή της Adjaye Associates στην αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης.

Η εντυπωσιακή πρόσοψη του κτιρίου διατηρεί τον ιστορικό χαρακτήρα του Μανχάταν, έχοντας μια επιβλητική πέτρινη κατασκευή. Ο Adjaye μάλιστα είχε αναφέρει: “Εμπνεύστηκα της κατασκευή ενός κτιρίου. το οποίο θα διαφέρει από αυτή την εμπορική αίσθηση του γυαλιού, και αντ’αυτού θα γιορτάζει την κληρονομιά της αρχιτεκτονικής της Νέας Υόρκης, με μια ξεχωριστή παρουσία στον ορίζοντα του Μανχάταν.”

Ο ουρανοξύστης των 230 μέτρων και των 66 ορόφων αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος, και πρόκειται να φιλοξενήσει 244 κατοικίες με πολυτελές design, υπέροχη διακόσμηση και θέα που κόβει την ανάσα. Στο κτίριο θα παρέχονται πολυτελείς παροχές, μεταξύ των οποίων πρόσβαση στο αστεροσκοπείο στην ταράτσα, πισίνα υπερχείλισης, σπα, γήπεδο μπάσκετ, παιδότοπο, ιδιωτικό κινηματογράφο και πολλά άλλα.

perpetual.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom