Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΟ Μ.Βολουδάκης για τα λιμενικά έργα στα Χανιά

Ο Μ.Βολουδάκης για τα λιμενικά έργα στα Χανιά

Ο Μ.Βολουδάκης για τα λιμενικά έργα στα Χανιά

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βολουδάκης ανέφερε:
Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας στα Χανιά έθεσα τις κατά την άποψή μου προτεραιότητες για το νομό στα θέματα αρμοδιότητάς του, σε συνάρτηση με σημαντικές εν εξελίξει εθνικές πολιτικές:
– Η (ευπρόσδεκτη) αναβάθμιση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Σούδα, εθνικών και συμμαχικών, πρέπει και μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη και του εμπορικού λιμανιού, με υλοποίηση του masterplan (μελέτη Ρογκάν).
– Οι ροές λαθρομετανάστευσης που φαίνεται να αρχίζουν ξανά από την πλευρά του Λιβυκού, επιβάλλουν αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο νότο. Κατ’ εξοχήν στο λιμάνι των Σφακίων, όπου υπάρχει έτοιμη και εγκεκριμένη μελέτη, αλλά και στην Παλιόχωρα. Για τον ίδιο λόγο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση στα Χανιά ενός σκάφους για περιπολίες ανοιχτής θάλασσας (ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ήδη ότι ελήφθη η σχετική απόφαση)
– Η διάβρωση των ακτών στον κόλπο των Χανίων αλλά και στον Αποκόρωνα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά, στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για το περιβάλλον.
– Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων απέστειλε προς έγκριση στο Υπουργείο (και ήδη εγκρίθηκαν) μια σειρά μελέτες για τα ανωτέρω, αλλά και για το Κολυμπάρι, το Καστέλι, την Αγιά Ρούμελη κλπ. Δεν αρκεί η έγκριση, απαιτείται χρηματοδότηση και συντονισμός με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. (Από μελέτες έχουμε πολλές, έργα απαιτούνται!)

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom