Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΟ κορωνοϊός ακριβαίνει τις κηδείες! Κοστίζουν, και με το παραπάνω, τα προστατευτικά...

Ο κορωνοϊός ακριβαίνει τις κηδείες! Κοστίζουν, και με το παραπάνω, τα προστατευτικά μέτρα

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω – κάτω και στις κηδείες, φέρνοντας τα γραφεία τελετών αντιμέτωπα με μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα.

Κι αυτό διότι το κόστος της κηδείας ενός θύματος κορωνοϊού ανεβαίνει κατακόρυφα, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλουν και τη λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέσων.

Συγκεκριμένα, όποιοι  αναλάβουν τη σορό θα πρέπει να φορούν ειδική στολή, η οποία κοστίζει περίπου 35 ευρώ.

Αλλά και η νεκροφόρα που θα παραλάβει τη σορό από το νοσοκομείο θα  πρέπει στη συνέχεια να απολυμανθεί, με το σχετικό κόστος να φτάνει  τα 100 ευρώ.

Επιπλέον, το φέρετρο, που δεν ανοίγεται για τους συγγενείς, πρέπει να σφραγίζεται είτε με σιλικόνη είτε να τυλίγεται μέσα σε ειδικά νάιλον. Παράλληλα, η σορός δεν πρέπει να μπαίνει έτσι απλά μέσα στο φέρετρο, πρέπει να είναι τοποθετημένη μέσα σε ειδικό σάκο  Βέβαια, ο σάκος αυτός χρησιμοποιείται και για κάθε είδους μεταδοτικές ασθένειες και περιπτώσεις που επίσης δεν πρέπει  να ανοιχτεί το φέρετρο, όπως όταν η σορός είναι διαμελισμένη από τροχαίο ή καμένη.

Αλλά, όπως προαναφέραμε, το έξτρα είναι οι στολές που επιβάλλεται να φορούν οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών όταν έρχονται σε επαφή με την σορό θανόντος από τον κορωνοϊό. Δεν είναι ούτε εύκολο, αλλά ούτε και συνηθισμένο.

Το παράπονο για τον ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών παραπονιούνται ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει προβλέψει για τον κλάδο τους επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο τα σωματεία τους έχουν ανακοινώσει μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται. Μέτρα, όμως, που δεν είναι πάντα δεδομένα, ακριβώς λόγω του ότι συνεπάγονται ένα επιπρόσθετο κόστος που επιβαρύνει την οικογένεια.

Αυτό ανέρχεται στα 300 με 400 ευρώ, αν και εκτιμάται ότι ισοσκελίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των ατόμων που παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και χωρίς καθόλου κόσμο.

dete.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom