Τετάρτη, Απρ 21, 2021
Αρχική Κρήτη Ο Γ. Σουρβίνος: Στο 99,9% η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Κρήτη...

Ο Γ. Σουρβίνος: Στο 99,9% η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Κρήτη – Ασφυκτιά το Βενιζέλειο

- Advertisement -

Στο χειρότερο σημείο, που έχει φτάσει ως τώρα βρίσκεται η Κρήτη, αφού τα κρούσματα αυξάνονται και οι κλινικές covid στο Ηράκλειο γεμίζουν ασφυκτικά.

Στην ΕΡΤ Ηρακλείου μίλησε ο διευθυντής του ιολογικού εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθηγητής κλινικής ιολογίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, λέγοντας πως δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στο νησί. Χθες και προχθές ανακοινώθηκαν από 94 νέα κρούσματα, ωστόσο όπως φαίνεται σήμερα θα ξεπεράσουν τα 100.

Σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο, η χώρα συνολικά βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο ανώτατο σημείο κρουσμάτων. Η επιπεδοποίηση των κρουσμάτων στην Κρήτη αναμένεται στα τέλη Μαρτίου, ώστε να ξεκινήσει η κάθοδος, η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου και του υψηλού αριθμού κρουσμάτων από τον Απρίλιο. Πάντως στην Κρήτη κυριαρχεί απόλυτα και φτάνει στο 99,9% η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον κ. Σουρβίνο ως “σούπερ μεταδοτική”.

Ο κ. Σουρβίνος χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την πίεση, που δέχεται η Κρήτη και κυρίως το Ηράκλειο. Ωστόσο κατά πόδας ακολουθούν και τα Χανιά, για τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο, θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις νέων μέτρων, αφού τα κρούσματα είναι καθημερινά ανοδικά.

Όσον αφορά στα μέτρα, που λαμβάνονται στο Ηράκλειο, που βρίσκεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο κ. Σουρβίνος είπε, ότι στον βαθμό που τηρούνται, δημιουργούν άμυνες, για να κερδηθεί χρόνος και η ροή στα νοσοκομεία να είναι πιο ελεγχόμενη.

Στο Βενιζέλειο πάντως η κατάσταση είναι πιο ασφυκτική από ποτέ. Μόλις πριν από λίγες μέρες δημιουργήθηκε η τρίτη κλινική covid, η οποία γέμισε ήδη και ενδεχομένως σύντομα να δημιουργηθεί και τέταρτη κλινική.

Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει και η νοσηλείες στην Κρήτη, που σήμερα φτάνουν τις 128, από τις οποίες οι 18 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μόνο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου υπάρχουν σήμερα 533 ενεργά κρούσματα κορονοϊού.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -