Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΟ Φ. Λαμπρινός στη Μινώα Ενεργειακή: Εδώ η ενεργειακή δημοκρατία γίνεται πράξη

Ο Φ. Λαμπρινός στη Μινώα Ενεργειακή: Εδώ η ενεργειακή δημοκρατία γίνεται πράξη

Η ενημέρωση για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τους στόχους, τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις της Ενεργειακής Κοινότητας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν στο Αρκαλοχώρι ο Πρόεδρος κος Χ. Γιαννόπουλος καθώς και μέλη του Δ.Σ της Μινώα Ενεργειακής με τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Φραγκίσκο Λαμπρινό. Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στη δομική σύσταση της Κοινότητας που αποτελείται από 70 εθελοντές – μεταξύ των οποίων βρίσκονται και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας του τόπου και όχι μόνο – καθώς και από 600 μέλη συνολικά από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα της μείωσης του πληθυσμού και συνεπακόλουθα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021, σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Φραγκίσκος Λαμπρινός Μινώα Ενεργειακή

 

Στην τοποθέτησή του, ο Φ. Λαμπρινός επισήμανε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνάδουν πλήρως με εκείνες της Κοινότητας που υποστηρίζει την προαγωγή της ενεργειακής δημοκρατίας, τη μείωση της εξάρτησης από εταιρίες με μονοπωλιακή συμπεριφορά, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας και την επέκταση και διασύνδεσή της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακόμη, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και αύξησης της ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πράσινη μετάβαση και στην αξιοποίηση των σχετικών χρηματοδοτικών εργαλείων ενόψει της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας καθώς της πρωτοβουλίας των «Έξυπνων Χωριών» του LEADER.

Αναφορά έγινε επίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κοινότητα στην υλοποίηση των δράσεών της, εξαιτίας γραφειοκρατικών και διοικητικών ζητημάτων που προκύπτουν και λειτουργούν ανασταλτικά στην εύρυθμη λειτουργία της.

Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στα ζητήματα που αφορούν στην Κοινότητα, αλλά επεκτάθηκε και σε αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου του Καστελλίου καθώς και στις προτάσεις τις θέσεις που επεξεργάζεται η επιστημονική ομάδα της Μινώα Ενεργειακή για την Ειδική Πολεοδομική Μελέτη του Δήμου.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom