Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΟ Δημήτρης Ανθούσης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Δημήτρης Ανθούσης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κάθε νέο ξεκίνημα στα σχολεία συνοδεύεται συνήθως από χαμόγελα και ελπίδα εντός της σχολικής κοινότητας, παρά τα γνωστά διαχρονικά προβλήματα, που αφορούν την ποιότητα και τις ελλείψεις πολλών σχολικών εγκαταστάσεων, την έλλειψη εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, αλλά και τους “πειραματισμούς” – πολιτικές επιλογές κάθε Υπουργού Παιδείας.

Η φετινή σχολική χρονιά μόνο με χαμόγελα δεν ξεκίνησε σήμερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά Σχολεία στο Γεράνι και σε Φουρνέ – Σκινέ. Εκεί όπου υπήρξε υποβάθμιση των σχολείων, εκεί όπου οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, τις οποίες επικαλείται όποτε το βολεύει το Υπουργείο Παιδείας, ξεχάστηκαν και προτάχθηκαν οι… αριθμοί. Η απόφαση του Υπουργείου είναι μη αποδεκτή καθώς δημιουργεί μαθητές και σχολικές κοινότητες δύο ταχυτήτων. Άρα, είναι απαράδεκτη.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το ζήτημα αυτό με γονείς παιδιών από τα προαναφερόμενα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πλατανιά. Οι ενστάσεις, οι προβληματισμοί, οι αγωνίες τους είναι απολύτως δικαιολογημένες.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση. Και το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά οφείλει να συνεδριάσει άμεσα, έστω και με καθυστέρηση, για το ζήτημα, προκειμένου να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας, σε συνεργασία ενδεχομένως και με άλλους Δήμους, τα σχολεία των οποίων έχουν υποστεί ανάλογες υποβαθμίσεις. Οι ευχές για καλή σχολική χρονιά θα αποκτήσουν ουσία και καθολικότητα όταν τουλάχιστον οι υποβαθμίσεις αυτές αναιρεθούν.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom