Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΟ εφιάλτης του εργοδότη : Απολύθηκε μετά από 808 μέρες αναρρωτική και...

Ο εφιάλτης του εργοδότη : Απολύθηκε μετά από 808 μέρες αναρρωτική και δικαιώθηκε

Ο εφιάλτης του εργοδότη ή η εκδίκηση της εργατιάς -αναλόγως από ποια πλευρά βρίσκεται ο καθένας, αλλά και πώς περνάει στη δουλειά του- θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της είδησης για εργαζόμενο στη Βρετανία που κινήθηκε νομικά, καταγγέλοντας άδικη και εκδικητική απόλυση μετά από 808 μέρες αναρρωτική άδεια και… δικαιώθηκε.

Ο δικαστής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία του επίδικασε και αποζημίωση.

808 μέρες αναρρωτική άδεια

Πόσες ημέρες αναρρωτικής άδειας είναι ικανές να σε στείλουν στο ταμείο ανεργίας; Να απαντήσει στο κρίσιμο αυτό ερώτημα φαίνεται πως έκανε σκοπό της ζωής του ένας Βρετανός.

Ο Vic Rumbold, σύμφωνα με την εφημερίδα του Birmingham, εργαζόταν για τη βρετανική εταιρία Jaguar Land Rover τα τελευταία 18 χρόνια, μέσα στα οποία είχε πάρει όχι μία, όχι δύο, όχι εκατό, αλλά 808 ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Έπαιρνε άδειες για κάθε λογής λόγο, από υγείας και τραυματισμούς εν ώρα εργασίας, μέχρι υποτιθέμενης επίθεσης εναντίον του.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι απουσίες του, τής κόστισαν λίγο περισσότερα από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τον απολύσει.

 

Οργισμένος για την απόλυση λόγω συχνών απουσιών

Δεν έκρυψε μάλιστα την έκπληξή του, αλλά και το θυμό του όταν το αφεντικό του, του εξήγησε ότι ο λόγος της απόλυσής του είναι οι συχνές απουσίες του, οι οποίες «ζημιώνουν την εταιρεία».

Και κάπως έτσι, ο Vic, προκειμένου να βρει το δίκιο του αποφάσισε να κινηθεί νομικά, καταγγέλλοντας την άδικη, γι’ αυτόν απόλυση.

Μια απόφαση για την οποία κάθε άλλο παρά μετάνιωσε, αφού όχι μόνο δικαιώθηκε, αλλά πλέον περιμένει να μάθει το ποσό της αποζημίωσής του.

Ο δικαστής, έκρινε πως η εταιρεία δεν ακολούθησε τις σωστές και προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ δεν είχε φθάσει «λογικά» στο στάδιο που θα μπορούσε να εξετάσει την απόλυσή του.

 

Πιστεύει ότι «έπρεπε πρώτα να μιλήσουν μαζί του και να τον προειδοποιήσουν, προκειμένου να βελτιωθεί», ενώ όχι μόνο δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, αλλά δεν του παρείχαν τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει στην εργασία του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Vic αντιμετώπιζε όντως προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα χρόνια νέκρωση ισχίου, η οποία του προκαλούσε αφόρητους πόνους, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση και να μείνει μακριά από την εργασία του για έξι μήνες.

Τότε η εταιρεία τού ανέθεσε άλλες αρμοδιότητες και εργασίες, ωστόσο ο Vic ισχυρίστηκε πως ήταν «στημένο», προκειμένου να επιστρέψει στη δουλειά, ενώ του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το μπαστούνι του για να μην προκαλέσει καταστροφές…

Πλέον σκέφτεται το επόμενο βήμα της επαγγελματικής του καριέρας με πιο «φουσκωμένο» από ό,τι ίσως περίμενε τραπεζικό λογαριασμό.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom