Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΟ Δήμος Πλατανιά χρειάζεται μια ισχυρή εναλλακτική φωνή!

Ο Δήμος Πλατανιά χρειάζεται μια ισχυρή εναλλακτική φωνή!

Γράφει ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΡΙΑΝΑΚΗΣ*
Στις 26 Μαΐου 2022 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πλατανιά. Τρία χρόνια από τότε που η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», αποτελούμενη από μια ομάδα ανθρώπων με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας και πολλή όρεξη για δουλειά, κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις της, με αποτέλεσμα να εκλέξει τρεις δημοτικούς συμβούλους. Έχω την τιμή και τη μεγάλη ευθύνη να είμαι ο ένας από τους τρεις, δίπλα στον επικεφαλής Δημήτρη Ανθούση και την Αλεξία Κουμάκη, καθώς είχα αποδεχθεί την πρόταση συμπόρευσης, παρά τις δεύτερες σκέψεις που έκανα αρχικά, γνωρίζοντας ότι σε αυτή την κοινή πορεία ξεκινούσαμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. 
 
Τρία χρόνια μετά, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τα νέα δεδομένα που επέφερε αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των επιμέρους Επιτροπών και Οργάνων του Δήμου, ο απολογισμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά» είναι θετικός κι εγώ νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου.
 
Είμαστε παρόντες, διαρκώς, με ενιαίο βηματισμό, δίπλα στους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, με διακριτή φωνή, χωρίς να αναλωνόμαστε σε μία στείρα αντιπολιτευτική τακτική. Υπερψηφίζουμε όσα κρίνουμε ότι είναι προς το συμφέρον των κατοίκων και των εργαζομένων στον Δήμο Πλατανιά, καταψηφίζουμε τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής με τις οποίες διαφωνούμε και προχωράμε μπροστά, κάνοντας ένα δημιουργικό και χρήσιμο βήμα παραπέρα: δεν μένουμε στο «όχι», αλλά καταθέτουμε προτάσεις. Προτάσεις ρεαλιστικές, που φέρνουν στην επικαιρότητα τις ανάγκες μας, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά απευθύνονται σ’ εμάς για να μας εκφράσουν τα παράπονα και τον προβληματισμό τους για τα θέματα που τους απασχολούν και αφορούν πρωτίστως την καθημερινότητά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στηρίζονται σε εμάς, διαπιστώνοντας ότι η φωνή τους γίνεται φωνή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» αποτελεί, εδώ και καιρό, την εναλλακτική αξιόπιστη φωνή εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στη συνάντηση υποψηφίων και φίλων, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Μάλεμε, υπήρξε μαζική συμμετοχή συμπολιτών από διάφορους πολιτικούς χώρους. 
 
Εκείνη η συνάντηση αποτέλεσε κρίσιμο σημείο καμπής, αλλά και άτυπη αφετηρία για την κοινή μας πορεία έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023. Με ένα ευρύ κάλεσμα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Ανθούσης, προς «όλους τους ανθρώπους, αυτούς που συμπαρατάχθηκαν, συμπορεύτηκαν και έδωσαν μαζί μας τη μάχη των δημοτικών εκλογών του 2019, αλλά και όλους εκείνους, από τότε μέχρι σήμερα, με τους οποίους έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο συζήτησης, ένα δίαυλο επικοινωνίας, ένα δίαυλο κοινής αντίληψης».
 
Ανοίξαμε τη συζήτηση για όλα όσα μας προβληματίζουν, ενώνουμε δυνάμεις μεγαλώνοντας τον κύκλο μέσα στον οποίο χωρούν όλοι όσοι αγαπούν τον τόπο μας και θέλουν να γίνει καλύτερος και καθορίζουμε την κοινή μας περπατησιά με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Πλατανιά. Είναι μια προσπάθεια ομαδική, δυναμική και αξιόπιστη, που αξίζει να στηριχθεί ακόμα περισσότερο, γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» αποτελεί ήδη την εναλλακτική επιλογή στον Δήμο Πλατανιά.
 
 

* Ο κ. Στυλιανός Μαριανάκης είναι δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά».

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom