Δευτέρα, Μάι 10, 2021
Αρχική Κόσμος Ο Άγιος Βασίλης είχε κορονοϊό και κόλλησε 75 ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε...

Ο Άγιος Βασίλης είχε κορονοϊό και κόλλησε 75 ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε γηροκομείο

- Advertisement -

Η επίσκεψη του Άι Βασίλη σε ένα γηροκομείο στο Βέλγιο είχε ως αποτέλεσμα 75 ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι να κολλήσουν κορονοϊό.

Ο εθελοντής με τη γιορτινή στολή έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους 150 που μένουν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Hemelrijck την περασμένη εβδομάδα.

Τώρα όμως κατηγορείται ως «υπερμεταδότης» του ιού σε 61 ηλικιωμένους και ακόμη 14 άτομα του προσωπικού. Σε τουλάχιστον έναν από τους κατοίκους χρειάστηκε να χορηγηθεί οξυγόνο.

Ο Άγιος Βασίλης αρρώστησε και βγήκε θετικός στην Covid-19 τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη στο γηροκομείο, γεγονός που σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο.

«Ήταν μια μαύρη μέρα για το γηροκομείο. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άγιο Βασίλη, αλλά και για τους διοργανωτές και το προσωπικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Εικόνες ωστόσο της εκδήλωσης δείχνουν ότι δεν φορούσαν όλοι μάσκες και ο Άγιος Βασίλης είχε τους μικρούς βοηθούς του στα δύο μέτρα από τους ηλικιωμένους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τη διαχείριση του γηροκομείου δήλωσε πως «η ομάδα είναι σοκαρισμένη από αυτό που συνέβη, αλλά παράλληλα έχει κίνητρο να εξαφανίσει τον ιό».

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -