Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήSportΝόβακ Τζόκοβιτς: Γύρισε πίσω στο ξενοδοχείο κράτησης λέει αυτόπτης μάρτυρας, την Κυριακή...

Νόβακ Τζόκοβιτς: Γύρισε πίσω στο ξενοδοχείο κράτησης λέει αυτόπτης μάρτυρας, την Κυριακή η έφεση του

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Αυστραλιανό δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του Τζόκοβιτς αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας).

Ο Νόλε θα καταθέσει το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία μετανάστευσης και θα συναντηθεί με τους δικηγόρους του για να προετοιμάσουν την έφεση.

Την Κυριακή ακρόαση στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο

Ο δικαστής Κέλι τόνισε ότι το δικαστήριο έκρινε δίκαια την υπόθεση την πρώτη φορά, και με βάση τα διαδικαστικά λάθη της αυστραλιανής κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε να συνεχιστεί η επικοινωνία των δύο πλευρών. Ο δικαστής διέταξε την παραμονή του Σέρβου στη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας τονίζοντας ότι δεν πρέπει μέχρι τότε να γίνει απέλαση.

Ο δικαστής εννόησε ότι εξαιτίας της φύσης της υπόθεσης, θα ήταν σωστό να λυθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει αυτό το δικαίωμα. Έτσι σύμφωνα με την τελική απόφαση του δικαστή Κέλι:

Ο Τζόκοβιτς δεν θα απελαθεί από την Αυστραλία

Θα παραστεί αύριο στις 8 σε συνέντευξη με αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης και στη συνέχεια θα πάει στα γραφεία των δικηγόρων του, όπου θα συνοδεύεται από αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης.
Η επόμενη ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζητούν απόφαση για την έφεση ως την Κυριακή

Η πλευρά Τζόκοβιτς ζήτησε να μην εκδικάσει την υπόθεση το Ομοσπονδιακό δικαστήριο αλλά να βγάλει ο ίδιος ο δικαστής Κέλι την απόφαση μέχρι την Κυριακή, έτσι ώστε αν ο τενίστας δικαιωθεί να μπορεί να συμμετέχει στο grand slam μια ημέρα αργότερα. Ωστόσο, ο δικαστής έκρινε ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο είναι κατάλληλο να αποφασίσει.

Τα διεθνή ΜΜΕ ωστόσο αναφέρουν ότι η παραπομπή αυτή δεν θα προκαλέσει καθυστερήσεις και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom