Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΝοσοκομείο Χανίων: Εκπέμπουν SOS  εργαζόμενοι και ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού

Νοσοκομείο Χανίων: Εκπέμπουν SOS  εργαζόμενοι και ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2/2022 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκε το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ. Μαζί με το σωματείο επισκεφθήκαμε σχεδόν όλα τα τμήματα  του Νοσοκομείου, τις δυο κλινικές κορονοϊού και τις ΜΕΘ κορονοϊού.

Το Νοσοκομείο στέκεται όρθιο και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες επειδή οι λιγοστοί εργαζόμενοι δίνουν τη ζωή τους και η διοίκηση προσπαθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει.

Παντού συναντήσαμε τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Επίσης  προβλήματα στις υποδομές και τον εξοπλισμό.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν υφίσταται.

Όταν ένας ασθενής θέλει να κλείσει ραντεβού για εξέταση προσέρχεται κάθε πρώτη του μήνα στο νοσοκομείο. Δίδονται τα διαθέσιμα ραντεβού σε όσους προλάβουν με σειρά προτεραιότητας. Γι αυτό την πρώτη κάθε μήνα φθάνουν οι ασθενείς πριν ξημερώσει περιμένοντας να ανοίξουν τα ραντεβού για να προλάβουν. Όσοι δεν προλάβουν ραντεβού επανέρχονται  τον άλλο μήνα!!!!!!!!

Δεν υπάρχει δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς καθ ότι  θα πρέπει να πληρώσουν  το σύνολο της εξέτασης γιατρού και το κόστος των διαγνωστικών  εξετάσεων (π.χ. γαστρεντερολογικές εξετάσεις).

Ουρές ασθενών  σαν σε τράπεζα.

Μεγάλες ελλείψεις στη τεχνική υπηρεσία. Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, τρέχουν νερά από τα ταβάνια, προβλήματα στη ψύξη, θέρμανση κ.λ.π

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Τα δύο τελευταία χρόνια προσελήφθησαν μόνο 14 μόνιμοι υπάλληλοι!!!

Το ισοζύγιο αποχωρήσεων (συνταξιοδοτήσεις, αναστολές εργασίας, νοσήσεις) προσλήψεων (μόνιμοι και συμβασιούχοι) αρνητικό.

Μεγάλες  ελλείψεις προσωπικού στα εργαστήρια.

Τραγική έλλειψη σε γιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις κλινικές κορονοϊού απόγευμα και νύκτα για να βγουν οι βάρδιες τρεις ή τέσσερεις νοσηλευτές – χορηγείται ένα ρεπό την εβδομάδα.

Το απόγευμα και τη νύκτα εφημερεύει ένας γιατρός πνευμονολόγος για τις δύο κλινικές με 70 ασθενείς.

Στις παθολογικές κλινικές εφημερεύει ένας γιατρός παθολόγος για την κλινική και για τα ΤΕΠ προσφέροντας φροντίδα  σε  παθολογικά, πνευμονολογικά περιστατικά καθώς επίσης και για σοβαρά περιστατικά που μεταφέρονται από τις κλινικές κορονοϊού όταν αρνητικοποιείται το τεστ.

Οι παθολογικές κλινικές καλύπτονται από ελάχιστους  νοσηλευτές που δεν αρκούν  με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό.

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ στις ΜΕΘ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ. Στις δύο ΜΕΘ 6 κλινών κάνουν βάρδια δύο νοσηλευτές σε κάθε ΜΕΘ.

Τεράστια έλλειψη  νοσηλευτικού προσωπικού στη παιδιατρική κλινική. Κάνουν δύο νοσηλευτές βάρδια οι οποίοι καλύπτουν τη κλινική που νοσηλεύει και παιδιά με κορονοϊό, καθώς και ΤΕΠ και εξωτερικά ιατρεία.

Στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο μόνο ογκολόγοι γιατροί οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθούν πάνω από 5.000 ογκολογικούς ασθενείς.

Οι Δομές Ψυχικής Υγείας λειτουργούν χωρίς παθολόγο Ιατρό. Οι διακομιδές περιστατικών στο νοσοκομείο γίνεται συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού των δομών και, το εντελώς απαράδεκτο, όταν χρειασθεί νοσηλεία στο νοσοκομείο ασθενής που φιλοξενείται στις δομές, οι εργαζόμενοι των δομών κάνουν τον αποκλειστικό νοσοκόμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ   ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom