Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΝίκος Βούτσης: Κυκλοφόρησε σενάριο κυνηγιού μαγισσών – Με τον Κασσελάκη θα είμαστε...

Νίκος Βούτσης: Κυκλοφόρησε σενάριο κυνηγιού μαγισσών – Με τον Κασσελάκη θα είμαστε αναποτελεσματικοί

Θέση για όλα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον νέο Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο OPEN, μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» για υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να έρθει στην εξουσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως οιωνεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης στο ΟΡΕΝ.

Εκτίμησε ότι: «Μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

Και πρόσθεσε: «Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση».

Για τον τρόπο ανάδειξής του ο Νίκος Βούτσης είπε: «Δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις» και υπογράμμισε: «σ’ εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας».

Θεωρώντας ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το διαδίκτυο και κυρίως τα social media ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε: «Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό έχει πέρασει από fake news».

Είπε ακόμα ότι υπάρχουν «μικρές εστίες μέσα στο διαδίκτυο, στο twitter, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας». «Μπορεί να μην έχουν τη σφραγίδα την κεντρική αλλά δεν υπάρχουν αντιστάσεις στον χώρο μας».

Για το θέμα των διαγραφών που ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες όσον αφορά στους διαφωνούντες ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό. Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την αριστερά».

Για δε τον Παύλο Πολάκη και ποια είναι η άποψή του για τις δηλώσεις του απάντησε: «όλοι κρινόμαστε και από τις πολιτικές δηλώσεις και από τις σιωπές μας. Μπορεί να απαντήσει σε όσους αποχωρούν αλλά όλοι κρινόμαστε».

Τέλος, ο κ. Βούτσης είπε ότι «Από ορισμένες πλευρές αφήνουν εσκεμμένα να χυθεί δηλητήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ» και διαφώνησε με τον τρόπο που ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτό και το έχει παραδεχθεί ο Πρόεδρος ακόμα και αν δεν έχει ανακοινωθεί».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom