Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΝεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς στο Ισραήλ

Νεκροί 1.500 ένοπλοι της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έχει βρει «περίπου 1.500 πτώματα» μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ μετά την επίθεση το Σάββατο το πρωί του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Περίπου 1.500 πτώματα (μαχητών) της Χαμάς έχουν βρεθεί στο Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, οι δηλώσεις του οποίου μαρτυρούν το εύρος της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής ο στρατός έκανε λόγο για περίπου χίλιους μαχητές της Χαμάς που διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος.

«Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του φράκτη»

Την σημερινή τέταρτη ημέρα των εχθροπραξιών, «ο στρατός έχει λίγο πολύ ανακτήσει τον έλεγχο του φράκτη στα σύνορα» με τη Γάζα, «αλλά ακόμη μπορούν να υπάρξουν διεισδύσεις», πρόσθεσε ο Χεχτ.

Νεκροί βρέθηκαν περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς στο Ισραήλ

Ωστόσο «γνωρίζουμε ότι από τη χθεσινή νύχτα, κανείς δεν εισήλθε» στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε. Ο στρατός έχει «σχεδόν ολοκληρώσει» την εκκένωση 24 τοποθεσιών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, την απομάκρυνση των κατοίκων των οποίων είχε αποφασίσει.

Τι πρότεινε στους Παλαιστίνιους ο ισραηλινός στρατός

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρότειναν σήμερα να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο οι Παλαιστίνιοι που διαφεύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η χώρα αυτή έχει επίσης σύνορα με τον αποκλεισμένο θύλακα.

«Γνωρίζω πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα (στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου) εξακολουθεί να είναι ανοικτό», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των ξένων δημοσιογράφων ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Εχτ, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος. «Όποιοι μπορούν να φύγουν, θα τους συμβούλευα να φύγουν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom