Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμοςΝέες απειλές Ερντογάν: "Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, θα τους κοπούν τα...

Νέες απειλές Ερντογάν: “Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, θα τους κοπούν τα χέρια – Επιφυλάσσουμε εφιάλτες”

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Θα προκαλέσουμε μεγαλύτερους εφιάλτες σε όσους δεν σταματούν να προσπαθούν να διαμελίσουν την πατρίδα μας την οποία υπερασπιζόμαστε εδώ και 1000 χρόνια με τίμημα τη ζωή μας».

«Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο» ανέφερε.

Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται ενάντια στην ανεξαρτησία και το μέλλον του έθνους μας, στη σημαία μας, στην προσευχή μας, στο κράτος μας, στην πατρίδα μας. Θα προκαλέσουμε μεγαλύτερους εφιάλτες σε όσους δεν σταματούν να προσπαθούν να διαμελίσουν την πατρίδα μας την οποία υπερασπιζόμαστε εδώ και 1000 χρόνια με τίμημα τη ζωή μας. Οποιοσδήποτε έχει όνειρα να μας αποκλείσει από αυτή την περιοχή, να το ξεχάσει. Για 1000 χρόνια είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης. Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε μπροστά στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, που συνεχίζει να στέλνει μηνύματα προς τους εξωτερικούς αντιπάλους του και δη την Ελλάδα.

«Όσο βγαίνουμε επιτυχώς από τον αγώνα στον οποίο μπήκαμε, δίνουμε ελπίδα στην περιοχή μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Φυσικά αυτή η εικόνα ενοχλεί κάποιους. Αυξάνεται ο θυμός τους όσο βλέπουν ότι απέναντί τους δεν είναι η Τουρκία που στο παρελθόν συμμορφώνονταν με δύο κουβέντες και μια μικρή κίνηση. Κι ενώ κάποιοι κρατούν το θυμό τους και έρχονται να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικές μανούβρες, άλλοι δεν μπορούν να μην δείξουν ανοιχτά το μίσος και τη ζήλεια τους. Κατηγορούν την Τουρκία για δημοκρατικό έλλειμμα αλλά οι ίδιοι το έχουν. Οι απέξω κάνουν ό,τι μπορούν και οι εντός προσπαθούν να σχηματίσουν δομές συγκεντρώνοντας όσο περισσότερα άτομα για να τους στηρίξουν», ανέφερε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η Τουρκία αποτελεί τον… ομφαλό της περιοχής.

«Η Τουρκία βρίσκεται στο κέντρο μιας γεωγραφίας που από τη μία εκτείνεται μέχρι την Ευρώπη, από την άλλη μέχρι την Ασία και από την άλλη μέχρι τις ακτές της Αφρικής και συνδέει δύο αρχαίες θάλασσες, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα», διατράνωσε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι «υπήρχαν σχέδια για την μεταφορά όλων των κρίσεων της περιοχής στα σύνορά μας. Κάθε μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί, από επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων έως απόπειρα πραξικοπήματος. Καταφέραμε να χαλάσουμε όλες τις επιθέσεις και όλα τα παιχνίδια. Αυτή την περίοδο οι διεθνείς φορείς με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τους έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους, τα θύματα και το δίκαιο».

Στήριξη στην Τατάρ

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για τη νίκη του στις «εκλογές» στα κατεχόμενα.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει αυξηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας» στα κατεχόμενα.

Για το φυσικό αέριο

Ακόμα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία» τόνισε.

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια» κατέληξε.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom