Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021
11.1 C
Crete
Αρχική Κόσμος Nέα θεωρία συνωμοσίας: Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου;

Nέα θεωρία συνωμοσίας: Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου;

Το τέλος του κόσμου έρχεται… την άλλη Δευτέρα σύμφωνα με μία νέα θεωρία συνωμοσίας που στηρίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια.

Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα και μια θεωρία συνωμοσίας που βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια ήταν αρκετά για τον υπολογισμό ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ο κόσμος μας θα τελειώσει.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες, ένας ευαγγελιστής πάστορας, ο Πολ Μπέγκλεϊ, στηριζόμενος στο ημερολόγιο των Μάγια και τη σύζευξη δύο πλανητών που θα συμβεί εκείνη την ημερομηνία προέβλεψε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την άλλη Δευτέρα, έρχεται το τέλος του κόσμου!

Σε κάθε περίπτωση, πράγματι, ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου: οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που θα μοιάζουν σαν διπλός πλανήτης σχηματίζοντας το λεγόμενο «αστέρι των Χριστουγέννων». Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό το φαινόμενο ήταν στις 4 Μαρτίου 1226. Μάλιστα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε λάθος το ημερολόγιο των Μάγια και η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου δεν είχε υπολογιστεί σωστά.

«Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν τόσο κοντά όσο ήταν το 1623 και αυτό δεν θα ξανασυμβεί για τα επόμενα 500 χρόνια. […] Αυτό είναι τόσο σπάνιο και θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Οι Μάγια λένε ότι αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» λέει ο πάστορας Μπέγκλεϊ σε βίντεο στο YouTube.

Δεν είναι σαφές ακόμα αν ο πάστορας πιστεύει πράγματι ότι σε μερικές μέρες από τώρα έρχεται το τέλος του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, οι ισχυρισμοί του δεν βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις η έστω ψήγματα λογικής. Άλλωστε, έχει κάνει και άλλες προβλέψεις στο παρελθόν για τη συντέλεια του κόσμου η οποία τελικά… δεν ήρθε.

- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom