Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα μαρτυρία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Υπήρχε αδιαφορία, τα παιδιά ήταν...

Νέα μαρτυρία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Υπήρχε αδιαφορία, τα παιδιά ήταν αφημένα στη μοίρα τους»

Μια πρώην εθελόντρια της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη δομή του Κολωνού.

«Διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία δομή. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, μη συνεργάσιμα. Μπροστά μου δεν εμφανίστηκε κανένας πατέρας Αντώνιος. Υπήρχε μόνο μία θυρωρός, ας την πω έτσι, κι ένας κύριος 35 χρονών, ο οποίος με κατεύθυνε», υποστήριξη η κ. Ράνια που ήταν ως εκπαιδευτικός (φιλόλογος) πριν από έξι περίπου χρόνια στη δομή του Κολωνού.

Όπως η ίδια περιέγραψε, τα παιδιά της «Κιβωτού» ήταν αφημένα στην τύχη τους, ενώ έκανε λόγο για πλήρη αδιαφορία από την πλευρά των υπεύθυνων. «Δεν θυμάμαι να πέρασα από καμία συνέντευξη. Υπήρχε μία αδιαφορία εκεί μέσα. Θυμάμαι μόνο μία θυρωρό, η οποία δεν ξέρω τι ρόλο έπαιζε. Ήταν απρόσωπο το κλίμα. Υπήρχε μία δυσκαμψία στην Κιβωτό, ένα αρνητικό κλίμα για εμάς που προσφέραμε τόσα πολλά εκεί», δήλωσε.

Η πρώην εθελόντρια τόνισε πως από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώ το αίσθημα της απογοήτευσης ήταν έντονο. «Πήγαινα σχεδόν κάθε μεσημέρι να κάνω μαθήματα στα παιδιά. Δεν υπήρχε κανένας να κατευθύνει το όλο σύστημα. Ήταν όλα αφημένα στη μοίρα τους. Είχα παρατηρήσει ότι τα παιδιά ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη. Ένιωσα τρομερή απογοήτευση, γιατί πήγα να προσφέρω», είπε στο Mega.

«Το κλίμα ήταν δύσοσμο. Όταν το έλεγα σε κάποιους γνωστούς μου μού έλεγαν “έλα, τι λες;”. Εγώ είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο πατέρας Αντώνιος δεν μας κάλεσε ποτέ να μας πει κάτι, να μας συγχαρεί για το έργο μας. Τα παιδιά ήταν αφημένα στη μοίρα τους. Δεν ήθελαν καν να κάνουμε μάθημα. Προσπαθούσα να κάνω εκπαιδευτικό έργο και μόνο αυτό δεν γινόταν».

Η κ. Ράνια τόνισε πως ουδέποτε είδε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom