Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου: "Γολγοθάς" η εξυπηρέτηση στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου: “Γολγοθάς” η εξυπηρέτηση στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

Η κατάσταση που επικρατεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου δοκιμάζει τα όρια, τις αντοχές, τα νεύρα και την υπομονή χιλιάδων πολιτών, δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, μηχανικών και συμβολαιογράφων.


Καθημερινά καταγράφονται σημαντικές δυσκολίες στις μεταβιβάσεις και στην αγορά ακινήτων, στην γονική παροχή, στις αποδοχές κληρονομιάς, στην έκδοση αδειών αλλά ακόμα και στις δανειοδοτήσεις (δια των εγγραφών εμπράγματων εξασφαλίσεων). Είναι γεγονός ότι ακόμα και για την διεκπεραίωση μιας απλής υπόθεσης απαιτείται πολλάκις να παρέλθουν ακόμα και οκτώ μήνες!!!


Η καθυστέρηση δοκιμάζει την ήδη λαβωμένη αγορά μετά το κύμα της πανδημίας.Οι πολίτες δικαίως αγανακτούν ενώ οι επαγγελματίες βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι και υπόλογοι για την εν λόγω κατάσταση.


Αλήθεια, πόσο εγκλωβισμένοι είμαστε στην υποστελέχωση των εκάστοτε κτηματολογικών γραφείων αλλά και στις διάφορες προβλέψεις του “νέου συστήματος” που δυσκολεύουν αντί να διευκολύνουν τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή;


Είναι επιτακτική η στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου. Είναι απαραίτητη η πρόσληψη δικηγόρων και μηχανικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών. Είναι επιτακτικό για την λειτουργία των οικονομοτεχνικών μοχλών της κτηματαγοράς, ο καθορισμός εύλογου χρονοδιαγράμματος για την διεκπεραίωση των συναλλαγών.
Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά κωφεύει ενώ το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης επαίρεται για την νέα ψηφιακή εποχή, όταν τα συστήματα και οι ρυθμοί διεκπεραίωσης είναι πιο αργοί από ποτέ.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom