Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΝαυάγιο στη Μύκονο: Αγνοούνται μετανάστες – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

Ναυάγιο στη Μύκονο: Αγνοούνται μετανάστες – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού στη Μύκονο έπειτα από ναυάγιο σκάφους από την Τουρκία με περίπου 100 μετανάστες. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκάφος με περισσότερους από 100 μετανάστες ναυάγησε στη Μύκονο. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και αγνοούμενους.

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη. Έως τώρα έχουν διασωθεί 108 μετανάστες, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, αγνοούνται άλλοι τέσσερις. Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Το ιστιοφόρο σκάφος, προερχόμενο από Τουρκία, έπλεε ακυβέρνητο, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ. Άμεσα οι ελληνικές αρχές κινητοποίησαν τρία περιπολικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία, ενώ την ίδια ώρα απέπλευσε και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στη συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως σημειώνονταν εισροή υδάτων, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμανιού της Μυκόνου.

Παράλληλα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων. Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους διασωθέντες δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom