Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΜονόδρομος τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους λόγω της διασποράς της μετάλλαξης...

Μονόδρομος τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους λόγω της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον

Τα ψέματα τελειώνουν για όσους ακόμα και σήμερα δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η ταχύτητα με την οποία διασπείρεται η μετάλλαξη Όμικρον αλλά και η τακτική που ακολουθούν λαμβάνοντας νέα μέτρα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες οδηγούν και την Ελλάδα στο να εφαρμόσει τους ύστατους περιορισμούς σε όσους δεν έχουν προχωρήσει στο «τσίμπημα».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλούν ξεκάθαρα για μέτρα που δεν μπορούν να περιμένουν και έτσι οι ειδικοί την εβδομάδα που θα ξεκινήσει θα συνεδριάσουν και θα εισηγηθούν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι περιορισμοί.

Αυτό το οποίο έχει προαναγγελθεί είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Επίσης, στο τραπέζι είναι και η απαγόρευση της πρόσβασης των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Πιο αναλυτικά αυτό που σχεδιάζεται είναι:

·      Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

·      Περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

·      Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης. (Μέχρι σήμερα μπορούν να κάθονται επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test).

Ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για τις «αρρυθμίες» στην διανομή των self test
Το απόγευμα του Σαββάτου με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας προχώρησαν σε μια νέα ρύθμιση, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου γονείς και εκπαιδευτικοί καθώς παρατηρήθηκε έλλειψη στα self test που έπρεπε να προμηθευτούν από τα φαρμακεία.

Έτσι, αποφασίστηκε στις περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, αυτά να διατεθούν στα σχολεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Τονίστηκε μάλιστα ότι εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι η έλλειψη παρατηρήθηκε, καθώς από την Τετάρτη 5/1 ως το Σάββατο δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ήταν η μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ.

newsbeast.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom