Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία – Είμαι ανοιχτός να...

Μητσοτάκης: Θα επιδιώκουμε διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία – Είμαι ανοιχτός να συναντήσω τον Ερντογάν

Για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων. Αντιθέτως  θα συνεχίσουμε να δίνουμε σαφείς απαντήσεις εντός και εκτός Ελλάδας τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα πυροδοτεί την ένταση ενώ βαδίζει σε εκλογές, αλλά τα όσα ισχυρίζεται δεν γίνονται πιστευτά στο εξωτερικό.

Κανείς στο εξωτερικό δεν πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία, αντιθέτως πιστεύουν ότι η Τουρκία απειλεί τα νησιά μας μετά μάλιστα τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα θα επιδιώκει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Δεν είμαι εγώ που διέκοψα τις συνομιλίες. Δεν είμαι εγώ που είπα Ερντογάν γιοκ. Είμαι πάντα ανοιχτός να συζητήσω με τον Ερντογάν και εκτιμώ ότι θα έχομε την ευκαιρία για μία συνάντηση. Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα η πρώτη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας στην οποία πιθανόν θα προσκληθεί και η Τουρκία. Εμείς δεν πρόκειται να θέσουμε κάποιο εμπόδιο στη συμμετοχή της Άγκυρας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom