Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης για επενδυτική βαθμίδα: «Η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη...

Μητσοτάκης για επενδυτική βαθμίδα: «Η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση»

Στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του αναφέρει ότι το «κυβερνητικό σχέδιο… αποδίδει καρπούς». Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναφέρει με νόημα ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν ήταν «ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη»

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

«Η ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας και από τον οίκο αξιολόγησης «Standard & Poor’s» γίνεται μία ακόμη επίσημη σφραγίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Καθώς, μάλιστα, εκδηλώνεται εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας άφησε οριστικά πίσω την πολύχρονη κρίση με όπλα της τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνεχή πρόοδο.

Η νέα θετική αξιολόγηση αποτελεί επίτευγμα του λαού μας. Ταυτόχρονα, όμως, και επιβράβευση του κυβερνητικού σχεδίου που, παρά τις δυσκολίες, αποδίδει καρπούς: με επενδύσεις και ανάπτυξη αυξάνει τον δημόσιο πλούτο και μειώνει την ανεργία. Μετατρέποντας, έτσι, τη συλλογική ευημερία σε ατομική προκοπή. Με καλύτερους μισθούς και συντάξεις και με καθημερινή στήριξη των πιο ευάλωτων.

Καθώς, λοιπόν, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται όλο και πιο ελκυστικά για τις διεθνείς αγορές, ο δανεισμός καθίσταται ευκολότερος και φθηνότερος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ενώ, παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος ώστε να κατευθυνθούν προς τη χώρα επενδυτικά κεφάλαια δισεκατομμυρίων τα οποία δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν εδώ, επί σχεδόν 15 χρόνια.

Η επαναφορά της οικονομίας μας στην Επενδυτική Βαθμίδα δεν ήταν ούτε ευνόητη, ούτε εύκολη. Και όμως, είναι ήδη πραγματικότητα, όπως είχα δεσμευτεί προσωπικά. Χειροπιαστή απόδειξη ότι με σχέδιο και δουλειά η πατρίδα βαδίζει μπροστά. Και ένα πρόσθετο κάλεσμα να μείνουμε ενωμένοι στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Συνεχίζουμε!»

Πηγή: dnews.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom