Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης για ΑΣΕΠ: «Στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τρέχουν πιο γρήγορα...

Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: «Στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να τρέχουν πιο γρήγορα οι προσλήψεις»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης.

Το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Μάϊο, ενώ υπογράμμισε πως η δεύτερη κάλπη «είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, διότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα».

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των Τεμπών.

Τοποθετήθηκε όμως και για το Δημόσιο, την αξιολόγηση αλλά και τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ:

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Στην επόμενη διακυβέρνηση -εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός- και πάλι θα πρέπει να φέρουμε έναν εξορθολογισμό του ΑΣΕΠ για να τρέχουν πιο γρήγορα αυτές οι προσλήψεις».

Ειδικότερα, για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πρόσθεσε:

«Για πρώτη φορά έγινε ένας οριζόντιος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Έγινε λίγο μετά τα Τέμπη, στις 3 ή 4 Μαρτίου, αν δεν κάνω λάθος. 75.000 συμπολίτες μας έδωσαν εξετάσεις για να προσλάβουμε, για να έχουμε μία «δεξαμενή» 12.000 προσλήψεων με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Για πρώτη φορά -για πρώτη φορά- οι δόκιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τη διετία θα αξιολογηθούν. Πόσοι από αυτούς που μας ακούνε σήμερα γνωρίζουν ότι σήμερα στη δημόσια διοίκηση, όταν διορίζεσαι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος και μονιμοποιείσαι μετά την πάροδο διετίας, μετά από αξιολόγηση; Αυτή η διαδικασία δεν έγινε ποτέ στην πράξη. Ήταν μια διαδικασία τελείως αυτόματη. Μπήκες στο Δημόσιο, θα μονιμοποιηθείς χωρίς να σε αξιολογήσει κανείς».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom