Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜήνυμα Οικονόμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα ανεβαίνει πολλές «πίστες» γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά

Μήνυμα Οικονόμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα ανεβαίνει πολλές «πίστες» γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά

Αυστηρή απάντηση στις προκλήσεις Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως « όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα».

Παράλληλα επεσήμανε οτι «οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση» επισήμανε.

Από την άλλη, τόνισε ο κ.Οικονόμου, η «χώρα μας εξαιτίας μιας συνεχούς και σωστής επιλογής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή της τετραετίας έχει καταφέρει να κάνει αυτά που πρέπει, αυτά που χρειάζεται, για να ανέβουμε πολλές – πολλές πίστες γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση».

«Εμείς δεν προκαλούμε, είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά είμαστε απολύτως ανυποχώρητοι στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και είμαστε και απολύτως ικανοί να διαχειριστούμε την κάθε απειλή με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα κι αυτό εκτός από εμάς το ξέρουν και όλοι οι υπόλοιποι» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη ανέφερε πως αυτή τη χρονική στιγμή «θα συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση αυτή τη στρατηγική, ψύχραιμοι, αποτελεσματικοί κι ανυποχώρητοι».

“Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης δεν μπορoύμε να το προσπεράσουμε”

Για το πετρέλαιο κίνησης ο κ.Οικονόμου έκανε λόγο για ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom