Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜήνυμα Οικονόμου σε Άγκυρα: «Η τακτική σας δεν έχει αποδώσει» - Η...

Μήνυμα Οικονόμου σε Άγκυρα: «Η τακτική σας δεν έχει αποδώσει» – Η λέξη όλο νόημα που χρησιμοποίησε

Με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό, απαντά η Αθήνα, στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας, όπως κατέστησε σαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η ελληνική «ασπίδα» είναι αδιαπέραστη, υπογράμμισε.  «Αποδεικνύουμε ότι όλη αυτή η τακτική (της Τουρκίας) να μας φοβίσει, τρομοκρατήσει, πανικοβάλει, δεν έχει αποδώσει», σημείωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Παράλληλα χρησιμοποίησε, όχι τυχαία, όπως είπε, τη λέξη εμβέλεια, με φόντο τους πανηγυρισμούς και τις απειλές της Άγκυρας για την εκτόξευση του Tayfun.

Η λέξη όλο νόημα…

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε,  ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «σαν έτοιμη από καιρό» να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στους ανιστόρητους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Τουρκίας οικοδομώντας παράλληλα σημαντικές διεθνείς συμμαχίες.

Παράλληλα απάντησε στους πανηγυρισμούς της Άγκυρας για την εκτόξευση του Tayfun και τις απειλές της, ότι η Αθήνα είναι στην εμβέλειά του.

«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια – δεν είναι τυχαία η λέξη εμβέλεια, των απόψεών του θα συρρικνώνεται ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας (…) στο εξωτερικό συνεχώς θα αυξάνεται», είπε χαρατηριστικά.

 Χαρακτήρισε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας «ώστε να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόκληση».
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, συγκροτεί μια ασπίδα που είναι αδιαπέραστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει «να το έχουν καλά στο μυαλό τους» στην Τουρκία.
Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom