Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΑπόψειςΜιλώντας για έναν «στρατιώτη» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού….

Μιλώντας για έναν «στρατιώτη» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού….

Σκέψεις ενός απλού εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού

Με τον Στέφανο Μαλαδάκη γνωριστήκαμε λίγους μήνες πριν. Παρόλα αυτά τον γνώριζα εδώ και χρόνια. Τον είχα γνωρίσει μέσα από την δράση που είχε αναπτύξει τόσο σε εκκλησιαστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δράσης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό του παραρτήματος Χανίων.

Οφείλω να πω ότι μου είχε κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το «πάθος» του για προσφορά, αλλά και η «ταπεινότητα» με την οποία αντιμετώπιζε την κάθε επιτυχία του.

Σε ανύποπτο χρόνο, όταν μιλούσαμε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και μου εξιστορούσε γεγονότα που τον είχαν «σημαδέψει» μου τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως εθελοντές αυτής της μεγάλης οικογένειας με αρχηγό μας τον Αντώνη Αυγερινό, ένα πολύ καλό Άνθρωπο και ικανό πρόεδρο του ΕΕΣ, ξέρουμε από την πρώτη στιγμή που τασσόμαστε στο καθήκον για τη βοήθεια και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο ότι πρέπει να είμαστε εκεί…εκεί που κάποιος μας έχει ανάγκη, εκεί που μια οικογένεια δεν έχει να φάει, εκεί που ένα παιδί πονάει, εκεί που ένας αθλητής τραυματίζεται…εκεί που πρέπει να είμαστε!

Όταν φοράμε τη στολή μας, «ντυνόμαστε» ουσιαστικά την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά, την αγάπη… Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Τίποτα δεν έχω καταφέρει μόνος μου, αλλά έχουμε καταφέρει πολλά ως μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους που έχουν ταχθεί στο καθήκον της προσφοράς… Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!»

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός με τον Στέφανο Μαλαδάκη, αρχηγό Σαμαρειτών παραρτήματος Χανίων

Είχα κρατήσει τα λόγια του και ίσως να ‘ταν αυτά τα λόγια που με παρακίνησαν να συνδράμω και εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου σε αυτή την ουσιαστική και σημαντική αποστολή!

Τον Στέφανο δεν θα τον ακούσουμε εύκολα να μιλάει για τις «επιτυχίες» του, για τη δράση του, αλλά θα τον ακούσουμε να μιλάει με πάθος για το καλό που προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην κοινωνία.

Αυτοί που ξέρουν τι κάνει, το ξέρουν καλά και ίσως να ξέρουν πολύ λιγότερα από αυτά, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει όπως λέει και ο ίδιος «κάνε το καλό και ριχ’ το στο γυαλό ή ακόμα πιο σωστά: Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου».

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε τουλάχιστον δέκα από τις δράσεις που έχει φέρει εις πέρας, αλλά θα ήταν άκομψο από την πλευρά μου από την στιγμή που ο ίδιος δεν θέλει…

 

ΥΓ: Οι εκλογές του Ερυθρού Σταυρού διεξάγονται στις 29 Μαϊου 2022. Ο Στέφανος Μαλαδάκης είναι υποψήφιος. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον –άλλωστε όλοι είναι μια υπέροχη ομάδα προσφοράς-, τον Στέφανο θα τον ψηφίσω, κυρίως γιατί ξέρω και θέλω να του δώσω τη δυνατότητα μέσα από την ψήφο μου να συνεχίσει να αποτελεί έμπνευση και για άλλους…

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom