Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήStoriesΜίκυ Μάους, το... ανθρώπινο ποντίκι που αγαπήθηκε σ' όλο τον κόσμο

Μίκυ Μάους, το… ανθρώπινο ποντίκι που αγαπήθηκε σ’ όλο τον κόσμο

Ο Walt Disney είναι ο δημιουργός του Mickey Mouse, του ποντικού που έγινε ο πρωταγωνιστής σε ατελείωτες ιστορίες κόμικ και συμπεριφέρεται ως άνθρωπος. ”Κανονικό” δίποδο. Ποτέ δεν είδαμε τον Μίκυ τον mouse, τον ποντικό να περπατάει με τα τέσσερα.

Το όνομα Γουόλτ Ντίσνεϊ είναι τόσο διάσημο, όσο και η επινόηση του, ο Μίκυ Μάους, με το κόκκινο παντελόνι, τα κίτρινα παπούτσια και τα μεγάλα άσπρα γάντια. Ένα «ανθρωποειδές» ποντίκι. Λειτουργεί όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Σκέπτεται, κινείται, δρα όπως ο άνθρωπος.

Τα ζώα δεν είναι άνθρωποι. Ποιος, όμως, μπορεί να αρνηθεί ότι κάθε άνθρωπος με τη συμπεριφορά του φέρνει στη σκέψη κάποιο ζώο. Δεν μοιάζει μ΄ ένα ζώο, αλλά κρύβει άλλος το φίδι, άλλος την αλεπού και το βουβάλι, άλλος τον αετό και το κουνέλι.

Αγαπήθηκε ο Μίκυ Μάους σ’ όλον τον κόσμο, όχι μονάχα στην Αμερική. Τα παιδιά σε κάθε χώρα άνοιξαν την αγκαλιά της ψυχής τους και άρχισαν να «επικοινωνούν» με τον Μίκυ, που ζει στην πόλη Μίκυ Σίτυ, είναι αρραβωνιασμένος με την Μίνυ και έχει καλύτερο φίλο τον σκύλο Γκούφυ, επίσης ανθρωπόμορφο τετράποδο.. Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου, το 1928, βγήκε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με ήρωα τον Μίκυ Μάους, καπετάνιο στο ατμόπλοιο Ουίλυ, Steamboat Willie λεγόταν το φιλμ (φώτο). Σημειώνουμε ότι αυτή είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στην Ιστορία όπου είχε προστεθεί ήχος.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom