Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΜε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή η σύσκεψη της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ...

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή η σύσκεψη της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ για τις γυναίκες

Με μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μάη από την Τομεακή Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ σύσκεψη – συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στη θέση του ΚΚΕ για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Σε αυτό το σημείο η Ελένη Μπέλλου επισήμανε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια, ενώ ζητήματα όπως η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να λύνονται από το ίδιο το κράτος για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα της μορφής σχέσεως και του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ολοκληρώνοντας, η Ελένη Μπέλλου είπε ότι Ασπίδα προστασίας απέναντι στην αντιδραστικοποίηση και την οπισθοδρόμηση είναι η πάλη για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα γυναικών και ανδρών. Πάνω εκεί μπορούν να ανθίσουν και τα ατομικά δικαιώματα σε κάθε πλευρά της ζωής μας και κάλεσε τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας να στηρίξουν το ΚΚΕ για να γίνουμε πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες στο δρόμο του αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά, Μαρία Γιαννάκη, Χαριτίνη Παπαδάκη, Αλέκος Μαρινάκης και Δημήτρης Ανθούσης.

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom