Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν....

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν. Χανίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ν. Χανίων μαζί με τον Σύλλογο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στην Δημοτική Αγορά.

Το ίδιο κράτος που εμφανίζεται αναποτελεσματικό να προστατέψει το λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας, είναι πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, να επιδοτήσει μεγάλες εταιρείες, να σμπαραλιάσει κάθε εργασιακό μας δικαίωμα.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας στην χώρα δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της Υγείας του λαού και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η πολική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει φέρει στα όρια του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χανιών που καταγγέλλουν ότι δουλεύουν διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

συλλαλητήριο Χανιά

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τα παρακάτω σωματεία του Νομού Χανίων: 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Οικοδόμων

Σωματείο Επισιτισμού

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Σωματείο Διανομέων – Delivery «Ιωσήφ Σαριδάκης»

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Παράρτημα Χανίων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων Ν. Χανίων

ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων

Στις κεντρικές ομιλίες του συλλαλητηρίου:

Ο Βαρδής Γεωργιακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, σημείωσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εγκληματική υποστελέχωση του νοσοκομείου, καθώς και στο ότι τα δύο αυτά χρόνια της πανδημίας, η αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού είναι που το κράτησε όρθιο, διότι η κυβέρνηση τους έχει αφήσει αβοήθητους.

Ο Μανώλης Ξανθουδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, ανέλυσε τα προβλήματα που βιώνει συνολικά η εργατική τάξη σε κάθε εργασιακό χώρο, ερχόμενη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης κατά παραγγελία της μεγάλης εργοδοσίας. Στάθηκε στους αντεργατικούς νόμους που έχουν φέρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε την θετική πείρα των αγώνων του τελευταίου διαστήματος, από την επιτυχία των απεργών στην Efood, μέχρι τον ηρωικό αγώνα των συναδέλφων στη Λάρκο, στο πως όταν η πάλη γίνεται υπόθεση της πλειοψηφίας των εργαζομένων, μπορούν να υπάρξουν εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και κατακτήσεις.

Η Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στάθηκε στις θυσίες που κάνουν οι εργαζόμενοι, που καθημερινά παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα, μιας και τα μέτρα ασφάλειας και προστασία της υγεία είναι ανύπαρκτα, με ευθύνη των εργοδοτών. Σημείωσε πως για το κύμα ακρίβεια που έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες είναι αποτέλεσμα ακριβώς των πολιτικών εκείνων που θυσιάζουν τη ζωή μπροστά στα κέρδη των λίγων.

Αναφορικά με την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ουκρανία, σημείωσε: Τα συμφέροντα του λαού μας όχι μόνο δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Δεν διαλέγουμε τη μία ή την άλλη πλευρά. Τα συνδικάτα και η εργατική τάξη στην Ελλάδα οργανώνουν την πάλη τους και απαιτούν:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Στο συλλαλητήριο απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς οι: Κατερίνα Μανιμανάκη, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, πρόεδρος του Σωματείου ΟΤΑ, Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.”

Πηγή: cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom