Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΚρήτηΜε επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις νεοφυείς πόλεις

Με επιτυχία η εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης για τις νεοφυείς πόλεις

Στη σημασία δράσεων ενεργοποίησης των πολιτών οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν, να δικτυώσουν και να πολλαπλασιάσουν καλές πρακτικές και εμπειρίες,  αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης , στην εκδήλωση της ομάδας δράσης «START-UP CITIES HERAKLION» στο Ηράκλειο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι καλές εμπειρίες και νέες προτάσεις βοηθούν στην ανάπτυξη λύσεων για την αναβάθμιση του τοπικού οικοσυστήματος, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Global Start up Cities Initiative της Mariya Gabriel, Επιτρόπου Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε  στην Πλατεία Ελευθερίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct Crete, ήταν να ενεργοποιήσει τους πολίτες της Κρήτης ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στην βελτίωση της καθημερινότητας στη γειτονιά τους και να συνδράμουν στην αξιοποίηση ταλέντων για την δημιουργία start-ups και συνεργασιών, που θα βρουν λύσεις και θα αναβαθμίσουν το τοπικό οικοσύστημα.

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom