Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚόσμος«Μας έταξαν 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα» - Μαχητές της Χαμάς ανακρίνονται...

«Μας έταξαν 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα» – Μαχητές της Χαμάς ανακρίνονται και αποκαλύπτουν

Η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ, Σιν Μπετ και η Αστυνομία ανέκριναν από κοινού έξι μαχητές – κρατούμενους της Χαμάς στη Γάζα που συμμετείχαν στις καταστροφές και τη μαζική δολοφονία της 7ης Οκτωβρίου.

Τα πλάνα από την ανάκριση δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και δείχνουν ορισμένα κρίσιμα αποσπάσματα των δηλώσεών τους.

Κάθε μαχητής περιγράφει τη δική του εμπειρία, ωστόσο οι ισραηλινές υπηρεσίες σημείωσαν ορισμένα κοινά θέματα.

«Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη δολοφονία γυναικών και παιδιών»

Η αποστολή τους ήταν να απαγάγουν και να σκοτώνουν

Σε όλους  δόθηκαν σαφείς οδηγίες να σκοτώνουν και να απαγάγουν πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών. Ενώ το έκαναν αυτό, οι διοικητές τους έμειναν πίσω στη Γάζα, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Η αμοιβή

Ένας από τους μαχητές αποκάλυψε πως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης τους είχαν τάξει από 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα, σε όποιον «έφερνε έναν όμηρο πίσω στη Γάζα».

Είπαν ότι το σχέδιό τους ήταν να καταλάβουν τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν και να κρατήσουν τις θέσεις τους εκεί μόλις τελειώσουν τις δολοφονίες και τις απαγωγές των κατοίκων.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Σιν Μπετ και την Αστυνομία δείχνει τους διάφορους πράκτορες της Χαμάς να αναφέρονται με λεπτομέρειες στις ενέργειές τους το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Το βίντεο με τις ανακρίσεις:

 

 

Καμία διάκριση μεταξύ στρατιωτών και πολιτών

«Οι οδηγίες ήταν να απαγάγουμε γυναίκες και παιδιά», είπε ένας από αυτούς. Ένας άλλος περιέγραψε τη στιγμή που αντίκρισε ένα πτώμα, λέγοντας: «Το σώμα της ήταν πεσμένο στο πάτωμα. Την πυροβόλησα και ο διοικητής μου μου φώναξε ότι σπατάλησα σφαίρες σε ένα πτώμα».

Ξεκαθάρισαν ότι, όταν επρόκειτο για δολοφονία, δεν έπρεπε να κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτών και στρατιωτών.

«Όταν τελειώσαμε κάψαμε δύο σπίτια» ανέφερε ένας μαχητής.

Ένας περιέγραψε την είσοδο σε ένα σπίτι αφού οι σύντροφοί του είχαν ήδη πυροβολήσει έναν άνδρα που ζούσε εκεί.

«Δύο [μαχητές] μπήκαν στο σπίτι … ακούσαμε φωνές μέσα. Άλλοι δύο μπήκαν μέσα. Υπήρχε ένας πεσμένος στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Δεν ξέρω αν ήταν νεκρός, αλλά υπήρχε αίμα δίπλα του. Μέσα υπήρχε ένας τραυματίας… Νομίζω μια ολόκληρη οικογένεια. Με τις πιτζάμες τους. Ο τραυματίας φορούσε τα εσώρουχά του. Μια γυναίκα βγήκε έξω φορώντας ένα φόρεμα… μετά μια άλλη με φόρεμα. [Μετά] ένα αγόρι και ένα κορίτσι».

Και συνέχισε: «Πήγαμε στο επόμενο σπίτι. Από εκεί, έβγαλαν μια γυναίκα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν αυτά τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες και απάντησε: «ναι».

Ένας άλλος μαχητής, ο οποίος βρισκόταν στο Be’eri, είπε στους ανακριτές: «Όταν μπήκα στην πόλη, είδα δύο [μαχητές] σε μια μοτοσικλέτα. Πήραν μια γυναίκα περίπου 60-65 ετών μαζί τους στη Γάζα».

Ήταν επιτρεπτό από το Ισλάμ;

Οι μαχητές περιγράφουν επίσης μια σειρά από άλλες φρικτές ενέργειές τους, όπως η χρήση καπνού για να αναγκάσουν τους πολίτες να φύγουν από το καταφύγιό τους και ο πυροβολισμός πολλών κατοικίδιων ζώων.

Στο τέλος του βίντεο, καθένας από τους μαχητές της Χαμάς ρωτήθηκε αν αυτό που έκαναν ήταν επιτρεπτό από το Ισλάμ. Όλοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο: «Όχι. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη δολοφονία γυναικών και παιδιών».

Πηγή: in.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom