Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαMarket pass ξανά και μετά τον Ιούλιο: Η υπόσχεση στο χτεσινό ντιμπέιτ

Market pass ξανά και μετά τον Ιούλιο: Η υπόσχεση στο χτεσινό ντιμπέιτ

Την συνέχιση του market pass προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του χτεσινού ντιμπέιτ, εφόσον τα δημοσιονομικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Στην αρχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εξετάζει σοβαρά επέκταση του market pass και στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στο debate των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταρχήν αναφέρθηκε στην ακρίβεια που δεν μειώνεται -ειδικά στα τρόφιμα- παρά την πτώση του πληθωρισμού, αφήνοντας ανοιχτή επέκταση του Market Pass.

Δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέτρα όπως το καλάθι του νοικοκυριού και η έκτακτη στήριξη με το Market Pass, το οποίο χαρακτήρισε ένα δοκιμασμένο μηχανισμό. Εστίασε όμως κυρίως στην αύξηση των μισθών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του για αύξηση του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ.

“Οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες, γιατί πιστεύω ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα συνεχίσει να μειώνεται”, είπε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Το Market Pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο και εφόσον κρίνουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πιεστικό πρόβλημα στις τιμές των σουπερμάρκετ, θα ήμουν διατεθειμένος – στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων τους οποίους πρέπει να τηρήσουμε- να συζητήσω μία επέκταση του και για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους”.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom