Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΟικονομίαMarket Pass: Στο τραπέζι χρήματα για σούπερ μάρκετ και το Φθινόπωρο

Market Pass: Στο τραπέζι χρήματα για σούπερ μάρκετ και το Φθινόπωρο

Πλησιάζει η ημέρα έναρξης των αιτήσεων για το Market Pass για δικαιούχους. Η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων πιθανότατα θα είναι η 20η Φεβρουαρίου.

Οι δικαιούχοι του Market Pass θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις έως και τις 15 Μαρτίου, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό και σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής τους, συμπληρώνοντας τον αριθμό IBAN.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται βάσει της υπουργικής απόφασης άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Εφόσον δεν μειωθούν οι τιμές των τροφίμων τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να παραταθεί για δύο – τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, εφόσον προχωρήσει η παράταση, να δοθούν χρήματα και το φθινόπωρο στους δικαιούχους.

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών

Oσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα – μήνα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν πληρωμή στην τράπεζα θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Εως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Οσον αφορα τις πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού, για αιτήσεις έως 28 Φεβρουαρίου, οι πληρωμές για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου και αντίστοιχα τριπλή δόση έως τις 20 Μαρτίου θα λάβουν όσοι κάνουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου. Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom