Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΜαλανδράκης: Πάγιο αίτημα η δημιουργία Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δ. Πλατανιά

Μαλανδράκης: Πάγιο αίτημα η δημιουργία Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Δ. Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης, με  νεότερο έγγραφο του τις προηγούμενες ημέρες, προς το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ                                                                     κ Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ.                                          κ Στέφανο Κολοκούρη Αντιστράτηγο  και με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ.Νικ.Καλογερή, τον Περ/κο Διοικητή της Π.Υ. Κρήτης κ. Δημοσθένη Μπουντουράκη, τον Διοικητή της Π.Υ. Χανίων κ. Γεώργιο Μαρκουλάκη, επανήλθε σε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για τη “Δημιουργία Μόνιμης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο  Δήμο Πλατανιά ”

Ο κ. Μαλανδράκης  μεταξύ των άλλων ανέφερε “  .. ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας, ενώ   απαρτίζεται από  128 οικισμούς.

Επίσης  στην έκταση του, υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων, σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

Στη συνέχεια ανάφερε ότι θεωρείται επιβεβλημένο, όπως  έχει  αναφέρει και σε παλαιότερα αιτήματα του, τη δημιουργία μόνιμης  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας   στο Δήμο Πλατανιά, προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, καθώς και η άμεση παρέμβαση  σε συμβάντα θεομηνιών, όπως ανεδείχθη από τα  πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος ανεφερε ότι   η στέγαση της παραπάνω Υπηρεσίας  θα γίνει σε κτιριακή υποδομή του Δήμου, παρακαλώντας να γίνει δεκτό το  παραπάνω αίτημα του και να συσταθεί  Δομή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δεδομένο ότι είναι   ο μοναδικός Δήμος σε επίπεδο Νομού, που δεν διαθέτει  τέτοια Δομή…”

 

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom