Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΜάκης Βορίδης: Με τη συναίνεση των βιαστών ανηλίκων ενδεχόμενος χημικός ευνουχισμός

Μάκης Βορίδης: Με τη συναίνεση των βιαστών ανηλίκων ενδεχόμενος χημικός ευνουχισμός

Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα είπε για τον χημικό ευνουχισμό παιδεραστών και παιδόφιλων έσπευσε να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βοριδής, από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τον χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων λέγοντας πως: «Οι εγκληματίες που τελούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και ειδικά κατά των ανήλικων, η εμπειρία λέει ότι δεν αναμορφώνονται».

«Υπάρχουν σκέψεις, τις οποίες εγώ τις συνέδεα ευρύτερα με την αντιμετώπιση αυτών των υποθέσεων και έλεγα ότι σε ορισμένα αδικήματα θα μπορούσε να μην υπάρχει καθόλου απόλυση υπό όρους, δηλαδή να εκτίουν το σύνολο της ποινής.

Όμως εθελοντικά αν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες, επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού του αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με την ποινική του μεταχείριση, με την συναίνεση του δηλαδή» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως «αυτό θα λαμβανόταν υπόψιν είτε στην επιμέτρηση της ποινής του είτε στο θέμα της απόλυσής του υπό όρους, προκειμένου κάποια στιγμή να απολύεται από την φυλακή πριν την πλήρη έκτιση της ποινής του.

Θα ήταν κάτι το οποίο θα έδειχνε μια κατανόηση της κατάστασης του και την σοβαρότητα των εγκλημάτων που έχει διαπράξει και την θέλησή του να μην τα διαπράξει στο μέλλον. Επομένως αυτό θα μπορούσε να συνεκτιμηθεί για την ποινική του αξιολόγηση».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom