Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΚρητικά μαγειρέματα 2022. Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στην καρδιά της...

Κρητικά μαγειρέματα 2022. Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου (

Το μεγάλο τραπέζι της κρητικής κουζίνας στήνεται απόψε – Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις το βράδυ – στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάουστην Κιτροπλατείασε μια ξεχωριστή γιορτή στη γενέτειρα του κρητικού τουρισμούΤον Άγιο Νικόλαο.

Με το συντονισμό και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» κρατούν ζωντανή την παράδοση και επιχειρούν ένα μαγευτικό μείγμα με τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας   

Με την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίναςο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝδιοργανώνει για τέταρτη φορά με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτηςπροκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού. 

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης σημειώνοντας πως η διασύνδεση προϊόντων πρωτογενή τομέα και τουρισμού δίνει έμφαση στον τουρισμό και αναδεικνύει πως πρόκειται για εκδήλωση που αγκαλιάζουν όλοι«Ως Περιφέρεια Κρήτης μέσα από τις εκθέσεις που συμμετέχουμε και τις εκδηλώσεις που οργανώνουμε ευελπιστούμε και προσδοκούμε να έχουμε σταθερά μια ανοδική επισκεψιμότητα στο Λασίθι κι ας μην ξεχνάμε πως από εδώ ξεκίνησε ο τουρισμός κι αυτό αποτελεί πάντα ένα πλεονέκτημα και μια ευθύνη»

Ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκηςθυμίζοντας πως ξεκίνησαν τα κρητικά μαγειρέματα το 2017 και ότι αποτελεί μια εκδήλωση που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος επεσήμανε«έχουμε τη χαρά να έχουμε κορυφαίους σεφ που θα βοηθήσουν να αναδείξουμε τα προϊόντα μαςΤη γιορτή την αγκαλιάζει ο κόσμος και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και της Κρήτης και περιμένουμε και φέτος μεγάλη συμμετοχή»

 

Φιλοξενούμενοι σεφ είναι οιΜανόλης ΠαπουτσάκηςΑλέξανδρος ΤσιοτίνηςΣωτήρης ΕυαγγέλουΓιάννης ΛουκάκοςΜιχάλης ΧάσικοςΝανά ΓκαμπούραΜιλτιάδης ΑρμένηςΤάσος ΖησόπουλοςΓιώργος ΜακρήςΗλίας Μαμαλάκης, Edgar Bovier, Τάσος ΠαπαδάκηςΤάσος Πρωτοψάλτης, Vania Cebula, Μιχάλης Χάσικος και η Λέσχη ΑρχιμαγείρωνΜαζί τους μαγειρεύουν διακεκριμένοι μάγειρες από τα δεκάδες βραβευμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας

Εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφορά στον τουρισμόΣυγκεκριμένα θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι αείμνηστοιΝίκος Μαλλιαράκης,  Κώστας  Μαντωνανάκης,  Μιχάλης Γαρεφαλάκης, Edoardo Sgubin, Πάτερ Επιφάνειος Μυλοποταμινός

Καθώς και οιΓιάννης ΜπαξεβάνηςΑλίκη ΣπίθαΜυλωνάΓιάννης Σμπώκος

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και θα την παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ατσαλάκης και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη

ΒΙΝΤΕΟ 

Χάρης Αλεξάκης Γιάννης Ανδρουλάκης 

https://youtu.be/dpW4Wa8ptLs

Γιάννης Μπαξεβάνης Edgar Bovier 

https://youtu.be/uKqSR43BUTY

Ηλίας ΜαμαλάκηςΜίλτος Αρμένης

Γιάννης ΛουκάκοςΑλέξανδρος Τσιοτίνης

Μανόλης ΠαπουτσάκηςΜιχάλης Χάσικος 

https://youtu.be/EuH0C97nKdU

Σωτήρης Ευαγγέλου Νανά Γκαμπούρα

https://youtu.be/-LESwKJPbMM

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom