Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021
Αρχική Κρήτη Κρήτη: Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με υφ. Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ

Κρήτη: Συνάντηση Αλ. Μαρκογιαννάκη με υφ. Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ

- Advertisement -

Με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο ΒΟΑΚ και η επικείμενη κάθοδος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κρήτη το προσεχές διάστημα για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μαρκογιαννάκη, «ο υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα τηρηθεί στο ακέραιο. Συγκεκριμένα εντός έτους θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το 2022 θα ολοκληρωθεί η υποβολή προσφορών και η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και η τελική χάραξη του ΒΟΑΚ θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη».

«Με τον κ. Κεφαλογιάννη – σημειώνει – είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την εξέλιξη των εκκρεμών τεχνικών έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη. Παρά τη μικρή καθυστέρηση κυρίως λόγω της πανδημίας, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα τα έργα θα «τρέξουν». Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια του νησιού και τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση, εν αναμονή ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου».

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -