Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΚρήτη: Εντοπίστηκαν επτά χασισοφυτείες

Κρήτη: Εντοπίστηκαν επτά χασισοφυτείες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά εφτά φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια είκοσι εννέα (429) δενδρύλλια κάνναβης.

Σημειώνεται πως ανάλογη αστυνομική επιχείρηση έγινε και προχθές Τρίτη κατά την οποία εντοπίστηκε “ορφανή” φυτεία με 300 δενδρύλλια σε περιοχή του Δήμου Σφακίων.

1

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης οργανώθηκε   το πρωί της Τετάρτης (02.08.2020) συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

1

Στην επιχείρηση αυτή, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου και Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

2

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν εφτά (7) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινές και δασώδης περιοχές των παραπάνω Δήμων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά τετρακόσια είκοσι εννέα (429) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

1

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στους χώρους των φυτειών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης

cretalive.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom