Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisment -spot_img
ΑρχικήΕργασία«Κραυγή» αγωνίας από τους ντελίβερι για τον καύσωνα, ζητούν προσωρινή αναστολή των...

«Κραυγή» αγωνίας από τους ντελίβερι για τον καύσωνα, ζητούν προσωρινή αναστολή των παραδόσεων

Να σταματήσει το ντελίβερι, εν μέσω του καύσωνα, ειδικά την Πέμπτη (01/07), όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν κατά τόπους και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, ζητούν οι διανομείς.

Συγκεκριμένα, οι θερμοκρασία αναμένεται να «χτυπήσει» κόκκινο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας, ζητάει να απαγορευτεί το ντελίβερι με μηχανάκι στον καύσωνα. «Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Για τη σημερινή μέρα, που αναμένεται να είναι και η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα, αναφέρουν πως «η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 43 βαθμούς γεγονός που καθιστά απόλυτα επικίνδυνη τη δουλειά στον ήλιο πόσο μάλλον την οδήγηση».

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού συνεχίζουν κανονικά και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα στον καύσωνα και όχι υπό σκιά μέχρι και 10ωρες».

Προσθέτει ακόμα ότι «σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι στις κουζίνες εστιατορίων, fast food και ψητοπωλείων, εφόσον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές ώστε να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος κλιματισμός και εξαερισμός με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν σοβαρά εργατικά ατυχήματα (θερμοπληξίες ,κ.λπ.)».

«Πριν λοιπόν θρηνήσουμε για άλλη μια φορά θύματα», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και συμπληρώνει… «πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να πάρει άμεσα μέτρα μπροστά στο κύμα καύσωνα».

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι μέσα στο καύσωνα.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ ,σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

- Advertisement -
- Advertisment -spot_img

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom