Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΠολιτικήΚουμουτσάκος: Η Τουρκία θα εντείνει την πίεση στο μεταναστευτικό – Ενισχύουμε Έβρο...

Κουμουτσάκος: Η Τουρκία θα εντείνει την πίεση στο μεταναστευτικό – Ενισχύουμε Έβρο και νησιά

Την άποψη ότι έως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις, η Τουρκία θα εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα με μοχλό το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Σκάι.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και στα νησιά, με τελευταίο παράδειγμα τις 4 τουρκικές μηχανότρατες που έφτασαν σε απόσταση 600 μέτρων από την Κάλυμνο, ο υπουργός επίσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι ροές μειώνονται» καθώς και ότι τα νησιά θα ενισχυθούν με 500 συνοριοφύλακες.

Σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».

Σχολιάζοντας τη μετακίνηση των τουρκικών αρμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι δεν πρόκειται για μεταφορά επιπλέον δυνάμεων αλλά για αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom