Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
Αρχική Κρήτη Κουμαντάκης στο Livetalks: Απειλήθηκα με κυρώσεις

Κουμαντάκης στο Livetalks: Απειλήθηκα με κυρώσεις

Τι είπε o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για τη λειτουργία της αγοράς και το ενδεχόμενο μονομερούς ανοίγματος των καταστημάτων

Άνοιγμα του λιανεμπορίου “με κανόνες και πρωτόκολλα” ζητά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης!
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και επικεφαλής του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης μετέφερε την “απόγνωση” στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συναδέλφων του.

“Υπάρχει τεράστιο θέμα στην αγορά”, μια “πρωτόγνωρη κατάσταση, πιεστική”, η οποία έχει δημιουργήσει και “πάρα πολλά προβλήματα”. Όπως είπε ο κ. Κουμαντάκης, “οι παρενέργειες του 1ου lockdown δεν έχουν αποσβεστεί ακόμα. Η ζημιά ήταν μεγάλη και δεν έχει καλυφθεί”. Επανέλαβε δε την άποψη ότι “δεν είχαμε κρούσματα στα εμπορικά καταστήματα και την εστίαση”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης αναφέρθηκε στην “υπόσχεση” που είχαν λάβει, ότι “δεν θα έκλεινε ξανά η αγορά”. Εντούτοις, “μας έκλεισαν – αυτό είναι το μόνο εύκολο” σχολίασε.

“Ο Νοέμβρης και ο Δεκέμβρης είναι καθοριστικοί μήνες” σε ο,τι αφορά τον τζίρο των επιχειρήσεων,” και τώρα είμαστε σε απόγνωση”.

Ο κ. Κουμαντάκης παρατήρησε ότι “το σύστημα με το click away δεν αποδίδει”, λέγοντας  πως “οι λοιμωξιολόγοι καθορίζουν το παιχνίδι και διαμορφώνουν την πολιτική”.

Με το δεύτερο lockdown, όπως υποστήριξε, “τελειώνουν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θανατώνουν κάθε μέρα που περνά την μικρομεσαία επιχείρηση του  λιανικού εμπορίου”, κάνοντας λόγο για “αγανάκτηση και εξαγρίωση” εκ μέρους των εκπροσώπων των λιανεμπόρων της Κρήτης.

“Θα προσπαθήσουμε αρχικά να πείσουμε την κυβέρνηση. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ανοίξει την Κρήτη μήπως και ανακάμψει λίγο η αγορά” τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που εξέφρασε την ανησυχία του για άνοιγμα επιχειρήσεων “σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Φοβάμαι ότι πολλοί έμποροι στην Kρητη θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Δεν θέλω να γίνουν τέτοιες κινήσεις. Ο κόσμος είναι απελπισμένος”.

Ο κ. Κουμαντάκης μίλησε και για το εσωτερικό έγγραφο της Ομοσπονδίας που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ στο ενδεχόμενο και μόνο μονομερών ενεργειών, για άνοιγμα των επιχειρήσεων στις 18 Δεκεμβρίου, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης, “απειλήθηκα ότι θα έχω κυρώσεις!” σημείωσε ο ίδιος.

Πηγή: cretalive.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom