Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021
Αρχική Μαγειρική Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

Κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά

- Advertisement -

Το καλύτερο κοτόπουλο αλα κρεμ με μπέικον και ζυμαρικά θα το βρείτε σε αυτή την συνταγή, που όχι μόνο θα σας ξετρελάνει γευστικά αλλά είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μην απογοητεύσετε ποτέ την παρέα!

Υλικά

3 φιλέτα κοτόπουλο ( 150 γραμμ. το καθένα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
70 γραμμ. βούτυρο
6 φέτες μπέικον
10 φουντίτσες μπρόκολο(προαιρετικά)
1 κύβο κοτόπουλο
100 ml λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά (προαιρετικά)
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
400 γραμμ. ζυμαρικά (orecchiette)

Διαδικασία

Ξεκινάτε κόβοντας το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά, έπειτα τα βουτάτε σε μπόλ με παγωμένο νερό να κρυώσουν καλά, στραγγίζετε. Διαλύετε τον κύβο κοτόπουλο σε 150 γραμμ. νερό ζεστό. Βράζετε τα ζυμαρικά σας 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που σας λέει η συσκευασία. Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές(κύβους).

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε 1 κτ.σ ελαιόλαδο και 40 γραμμ. από το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το μπέικον ψιλοκομμένο και το σκόρδο και συνεχίζετε να σοτάρετε.

Στη συνέχεια σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου, αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τον κουρκουμά και την κρέμα γάλακτος. Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτετε το μπρόκολο και την παρμεζάνα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -