Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΥγείαΚορονοϊός – Παγώνη: Το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα μπορούν να το κάνουν μόνο...

Κορονοϊός – Παγώνη: Το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα μπορούν να το κάνουν μόνο οι ήδη εμβολιασμένοι

«Όποιος δεν έχει κάνει τις 2 δόσεις ή το μονοδοσικό, δε μπορεί με τίποτα να κάνει το επικαιροποιημένο» ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Και διευκρίνισε: «Γιατί είναι αναμνηστικό κι αυτό. Δεν επιτρέπεται, διότι οι μελέτες έγιναν σε κόσμο ο οποίος είχε εμβολιαστεί. Πάνω εκεί έγιναν οι μελέτες και έγινε το επικαιροποιημένο… Αυτή τη στιγμή έχουμε 400.000 δόσεις για το εμβόλιο της Pfizer και περιμένουμε την άλλη εβδομάδα να έρθει και της Moderna».

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα, η κυρία Παγώνη είπε:

«Νομίζω ότι δε χρειάζεται να γυρίσουν τα παιδιά με μάσκες στο σχολείο όταν όλο το καλοκαίρι γύριζαν παντού χωρίς μάσκα, στους παιδότοπους κτλ… Και οι δάσκαλοι και τα παιδιά ήταν πολύ προσεκτικοί στα σχολεία και δεν έγιναν τίποτα. Εάν η επιτροπή δει ότι τα πράγματα αλλάζουν, φυσικά θα δώσει και διαφορετικές οδηγίες».

«Τώρα έχουμε εμβόλια και αντιικό φάρμακο. Είναι διαφορετική περίοδος» πρόσθεσε.

Η ίδια είπε ότι η πανδημία έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο από τα προηγούμενα χρόνια, διευκρινίζοντας ότι «Υποπαραλλαγή “Κένταυρο” εδώ δεν έχουμε. Είναι μία υποπαραλλαγή της “Ομικρον 2” στην ουσία… Έχει σχεδόν ίδια συμπτωματολογία».

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom